söndag 23 augusti 2015

PT-pass # 30 där jag lyckades med att bänka mer än halva min kroppsvikt #tjohooo #starkärdetnyasmala

Började passet med ett litet snack om mina egna slutsatser om hjärnspökenas uppkomst, sånt jag ligger och klurar på när jag inte kan sova på nätterna. (jag veeeet att sömnen är viktig för återhämtningen men just nu ser det ut så här). Jag slåss fortfarande med iden om att i träning är det misslyckandet som är lyckandet, alltså först när man når fail i en övning har man ju klarat den, så om jag tänkte göra 8 reps och bara klarade 6 så är det ju BRA, att våga träna "slut på sig" är ju det jag vill lära mig. Det är ibland knöligt att ändra gamla tankemönster och jag har kanske i för stor utsträckning lutat mig mot Gustafs omdöme istället för mitt eget självförtroende. Jag ska gå mot att bli lite mer självständig i min motivation. Jag ska också bli mer aktiv i att ändra mina automatiska tankar från "det går inte" eller "det kan jag inte" till "det har jag inte lärt mig än" eller "det vill jag kunna i framtiden".

Så här glad blir man när man bänkar
halva sin kroppsvikt! 
Passet idag hade ingen cardio, det var nog bra för ärligt talat blev jag lite lätt illamående när jag sprang intervaller på uppvärmningen så fokus på styrka, enbart! Lite "uppvärmning" på chins-en, gjorde inget målförsök idag, jag sparar det tills efter viloveckan, vill inte riskera att INTE fixa det när jag försöker nästa gång #fiffigt #läravmisstagen. Sedan bröstövningar, med början i bänkpressen där jag fick värma upp lite med bara stången och sedan göra några repitioner på 30 kilo, sedan gick han med räven bakom örat (ja, Gustaf alltså) runt och finurlade lite och såg lite allmänt pillimarisk ut, jag började ana oråd ;) fick sedan göra ett försök på en VÄLDIGT tung stång #hoahoadahlgrentung, vilade lite och gjorde sedan 1 press till. Stort leende från coachen, det var 37,5 kilo det!  #YES #rekord #bänkahalvakroppsvikten. 37,5+37,5 är 75 och jag väger faktiskt under 74 nu!

Resten av passet då, tja, ländrygg gick bra, fler bröstövningar (tungt = stark!), baksida lår i maskin, vadpressar #burning #älskasmärtan, och så ett sinnesgalettoktungt dropset på biceps, sådär så man liksom inte kan lyfta sin vattenflaska sedan #lovingit #snyggastebicepsen. Biceps som blir snygga hela vägen och inte bara bulliga på mitten är målet berättade coachen idag #melike. Avslutade med lite coreövningar. Och så var det slut igen. #interedanväl #villhamer Nu ska jag inte träffa Gustaf förrän om en vecka och en dag. Jösses hur ska det gå ;) #ståpåegnaben #dagsattblivuxen.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! (tänker inte fråga hur mycket du tar ;) - inte idag i alla fall ) Men för att för 4 månader sedan haft "typ noll" muskler i axlar, triceps, biceps och bröstmuskler så har det tagit sig rejält kan man säga :-D Kör hårt nu i veckan när jag inte är där ;)

   Radera
 2. Grymt ju!!! Skit i hur starka vi andra är eller inte är, en ska bara jämföra med sig själv�� ha en bra vanlig vecka nu!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag bara jämför med mig ;) Fast Emelie är ju "ett halvår före" i sin träning så det blir ju liksom lite av en morot att tänka att det hon kan idag det kan jag också om ett halvår, typ ;) :-D Dig tänker jag då rakt inte jämföra med, du är ju tokstark :-D Fick se en film från Gs hinderbana btw, killen är ju helt fenomenal - mycket imponerad!

   Radera
  2. Jaa alltså så som han sprang igår så hade han kvalat in till eliten på stört! Sinnesjukt är det!! Och så vansinnigt målmedveten.. Hade jag och Marcus haft hälften av den tillsammans så hade jag vart nöjd!! Jag hoppas vi får se honom i en tävling någon gång snart :)

   Radera
  3. Väldans inspirerande på många sätt. Vilken tur vi har som fått möjligheten att lära känna honom!

   Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina