tisdag 18 augusti 2015

PT-pass # 28 ett litet, men ändå, rekord i plankan och ett försök att jaga iväg hjärnspökena

En massa hjärnspöken har dykt upp, jag vet att dom bara sitter i mitt huvud men jag behöver ändå på nåt sätt vända och vrida på dem för att se att det faktiskt bara är ett spöke och inte en varningssignal jag behöver lyssna på. Jag måste vara vaksam på både kroppsliga och mentala signaler så att inte prestationsprinsessan i mig får för stort utrymme (eller att latmasken kryper fram igen) och se till att jag inte hamnar i mina gamla skadliga mönster. Det jag upplever som svårast är att veta vad som är mina spöken och vad som är spöken skapade av min omgivning, små tvivel gror och blir till en hel djungel av kirskål, och alla som försökt bli av med kirskål vet hur svårt det är. #missionimpossible Dom där fröna gror ju bara när jag själv sviktar i självförtroende så nu måste jag se till att få tillbaka det först och främst. Det är nu det är lite synd att den terapeut jag gick hos tidigare är kopplad till företagshälsovården, jag tror jag hade behövt ett uppföljningssamtal för att "fylla på" och påminna om mina verktyg, men henne kan jag ju inte längre besöka så nu får det bli nån slags egen-terapi istället.

Jag har lärt mig att huvudet spelar otroligt stor roll för den fysiska prestationen och när huvudet inte är med, ja då funkar inte nånting annat heller. På samma sätt spelar fysisk rörelse en stor roll för hur jag mår mentalt, det blir såklart en fin uppåtgående spiral när det funkar men riskerar ju också att bli en mindre fin nedåtgående när det inte fungerar.

Jag behöver hitta magin igen

Jag ägnade en liten stund efter passet idag åt att klura ut i vilka lägen mitt knä gör ont för att kunna ge Dennis Osteopat en bra brief och det är vid belastning i böjt läge och vid landning efter hopp. Jag körde också lite rörlighet i axlarna och gjorde en extra lång stretch.

Dagens pass:
Uppvärmning: 20 minuter på löpbandet varav 4 minuter löpintervaller
Planka, nytt rekord 2,29 (+7 sekunder), fortfarande framsida lår som ger upp först
Chins: 2/12 1/10 5/14
Axelmedly, axelövningar liggandes, ståendes och sittandes upplänges och nerlänges :-D
Baksida lår och utsida lår (med mottryck)
Coreövningar
Avslut: crosstrainer 15 minuter

4 kommentarer:

 1. Kämpa på. Du kommer att klara det. Spöken kommer och går hos alla mer eller mindre. Låt dom inte ta överhanden. När det gäller ditt knä så låter det som du har hopparknän. Det hade jag. Det finns speciella övningar för det. Fråga Gustaf han vet vad jag skulle göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kämpar emot dem, när jag väl reder ut vad som är vad i min mentala härva ;) Dennis säger att jag har ett inflammerat muskelfäste, vi får väl se på torsdag om den diagnosen kvarstår eller inte :-/ Supertack för din kommentar och pepp, det betyder massor! <3

   Radera
 2. De där spökena dök ju även upp i mitt huvud och Gustaf berättade att det var ytterligare två till som visst drabbats av en liten motivationssvacka. Kanske är något smittsamt på gymmet? För min del var det en grund svacka och efter att jag tvingat Gustaf till ett pepptalk igår så känns det mycket bättre idag. Men på något sätt var det rätt nyttigt med en liten svacka. Fick mig att fundera över vad jag verkligen vill och kan. Ibland behöver man bara formulera sina rädslor och tankar. Svackor och spöken drabbar alla emellanåt. Bara man schasar iväg dem igen så de inte stannar för länge!

  Jag känner ju inte dig egentligen, men det du har åstadkommit de senaste månaderna och din känsla, målmedvetenhet och styrka när vi tränar ihop är grym! Jag tvivlar inte det minsta på att du kommer få ihop allt i höst. Och om din motivation mot all förmodan skulle tryta kommer jag tjata på dig så du kommer och tränar med mig och Emma. Du är liksom fast i Stalkerteamet och det går aldrig att sluta där haha!

  Ses på stepen på fredag, då kommer det definitivt vara du som briljerar!
  Kram Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK fina Emelie för peppen (både nu och i måndags) Jag tror det är nåt med planeterna eller nåt ;) måste det vara :-D Jag har ägnat hela eftermiddagen åt att försöka hitta nån slags ordning i kaoset, fick hjälp av min svägerska att hitta rätt "verktyg" i min låda och ska dessutom försöka sitta lugnt i båten tills efter viloveckan, inte min bästa gren (sitta lugnt) men jag kan ju prova i alla fall *haha* Tur vi har vårt stalker-team (Anna också!) så vi kan dra i varandra ;) Vi ses på fredag du kommer flyga över brädan! Ser fram emot vår lunch! KRAM!

   Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina