lördag 16 maj 2015

Dagen då knoppen fick sitt och kroppen fick lida och 81-kilosplatån är stabil

Jag och maken har sedan ett halvår tillbaka planerat att göra en liten escape till Göteborg den här helgen så även om den nu kom lite olägligt så var den ändå viktig för att få lite bränsle till själen, min resa handlar ju inte bara om att få ordning på en överviktig kropp utan också på en svältfödd och mager knopp. Vi bodde på fina Hotell Post och tittade på fantastiska föreställningen Quidam av Cirque du Soleil. Jag hade bestämt mig för att resan skulle vara "fri" när det gäller vad jag stoppar i mig för att själen faktiskt skulle kunna få njuta, och den där Double Press-cidern var förfärligt god #svagförsommersby, popcornen smakade däremot inte så där fantastiskt som jag kom ihåg ;) Jag åt en ceasarsallad till lunch och på kvällen åt vi på helt fantastiska Restaurang vRÅ #ohmygod #godastepålänge Där åt vi pilgrimsmussla, edamamebönor, hälleflundra med kalixlöjrom och sushi på svenska råvaror. Vi är lite av matnördar och har ätit på flera av Göteborgs toppkrogar tidigare, vi tycker att vRÅ absolut förtjänar en plats där uppe i bland de bästa. Namnet till trots finns även tillagad mat och även flera av sushi-bitarna var tillagade så restaurangen passar nog de flesta! Det är inte en budgetrestaurang men för kvaliteten på maten och servicen så tycker vi att det var oerhört prisvärt!


Hotellfrukosten inkluderade smaksatt soyayoggi, finn-crisps och frukt och juice #sugarhigh Sedan tog vi en latte på fik och jag provade att äta en chokladboll, det var inte ens gott #vadhände?  Lunch blev ytterligare en ceasarsallad och efter det kan man säga att magen och kroppen sa stopp, Uppsvälld, magkatarr, huvudvärk och ont i lederna. #butikenärstängdgåhem

Jag har nu också landat på den där retliga 81-kilosplatån jag varit på så många gånger förr, Hit men inte längre liksom #fulaordikubik Så viktnedgång senaste veckan exakt 0 hekto. Känns psykiskt jobbigt och svårt och jag försöker tänka på alla klokskaper som Kjell Enhager delade med sig av när det gäller "mind over matter" men den där elaka rösten hörs väldigt tydligt just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att tysta den. 



2 kommentarer:

  1. Ligger måtten också still?

    Äter du tillräckligt i förhållande till hur mycket du tränar?

    Jag tror att om du bara andas, landar i nuet och fortsätter med vad du gör (fel kan det ju inte vara när det går så bra) så kommer snart kroppen också att vara med på att fortsätta nedåt. Du vet, bara för att knoppen bestämt sig så är det inte säkert att kroppen är med på det riktigt ännu.

    Och jag tycker du är grymt stark!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I princip still, det är lite svårt att mäta eftersom jag svullnar dels på eftermiddagen och dels i månaden, men inga stora förändringar där heller. Jag vet ju att det har effekt, jag märker det på styrka och kondition, men jag vill så väldigt gärna väga mindre, det är som ett spöke i mitt liv :( Det här är ett område där jag "kan" teorin men där känslorna inte riktigt är med i alla fall, jag vet att det kommer platåer, jag vet att kroppen eftersträvar jämnvikt och att jämnvikt gör kroppen är det läge där den befunnit sig den senaste tiden. Jag vet att muskler väger mer än fett.

      Jag tycker jag äter tillräckligt, jag försöker äta när jag är hungrig och låta bli när jag bara är sugen, målet är ju att ligga på ett kaloriunderskott på 7-800 per dygn inkl. träning, sedan räknar jag inte i 10-tal utan försöker mer att hålla koll i stort. Tack för att du bryr dig om mig, det betyder mycket!

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina