torsdag 7 maj 2015

Vad jag äter - också en del i förändringen

Jag tål inte veteprotein (kan alltså äta gluten om inte vete är inblandat men inte glutenfria produkter som är baserade på vetestärkelse) och inte heller vassleprotein vilket gör att jag inte äter mjölkprodukter undantaget smör och hårdost.

Jag gillar inte dieter och att äta enligt särskilda mönster eller utesluta vissa livsmedelsgrupper etc Däremot behöver jag ibland påminna mig om att jag faktiskt mår bäst om jag äter protein och grönsaker :)  Jag är också lite av en miljönörd och vill gärna minska min konsumtion av animaliskt protein och försöka äta lite mer (lakto-ovo)-vegetariskt. Vår mat är ekologiskt så långt det bara är möjligt.

Till ekvationen hör också att vi är en småbarnsfamilj med ett vardagspussel att lägga. Barnen har favoriträtter och vi är ganska trötta på att laga olika mat till familjens alla medlemmar så ibland blir det mat jag inte borde äta men som jag äter ändå för att jag faktiskt inte orkar laga något särskilt till mig. Jag äter oftast rester av helgens mat till luncher.



Här är taco-rester från fredagsmyset ;) tacofärs, bönröra, broccoli, blomkål, spenat och tomat. Till det åt jag 2 finn-crisp (en last jag har, sinnessjukt gott!)


Färdiga hönsfärsbiffar med potatis, sparris, spenat och en klick havre-fraice med örtsalt (15% fett).




Grön ärtsoppa (i love eco har gudomliga gröna ärtor!) med gårdagens wienerkorv i slantar ;) Till det två rågknäcke med ost.




Stora barnet älskar läskiga krögarpytten från stora livsmedelsjätten så när vi har noll tid att laga mat så blir det ibland den. Med ugnsstekt ägg, ruccola, vitkål, gurka och fänkål.

Äter jag ute försöker jag välja en sallad (och nej, jag dränker den inte i dressing ;) )

Just nu när jag försöker gå ner i vikt så är jag nog lite hårdare mot mig själv än annars på vad jag äter.  Och när jag ser bilderna så inser jag att det var ett tag sedan vi åt fisk :-D Det får vi ändra på men inte i kväll för jag fick vantarna på en ekologiskt bit rostas för ät-snart-pris igår :-D

Frukost är ett dilemma för mig. Jag gillar inte ägg i allmänhet och har väldigt svårt att äta det på morgonen. Jag vill ha typ bröd och musli för att dagen ska starta bra. När man då inte äter vete finns det inte jättemånga muslis att välja på (provat göra själv men det var mycket jobb och blev inte jättebra) men igår hittade jag en bovete-crunch från Renee Voltaire som bara hade 4g sockerarter på 100g, om jag tar det och naturell soja-yoggi borde jag få en hyfsad frukost. Jag bakar också mitt bröd själv och använder då en hel del hampafrön och sojamjöl för att få upp proteinhalten. Annars bakar jag på bovete, quinoa, ibland ris- och majsmjöl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina