lördag 2 januari 2016

Startar året med kompisträning - ländrygg / vader / core och en himla massa tabata!

Stämde träff med dom här grymma och starka tjejerna på gymmet idag för ett gemensamt pass. Ett väldigt bra sätt att inleda träningsåret 2016 tycker jag! En fantastisk bonus av att ha börjat tillbringa en massa tid på gymmet är att man lär känna nya härliga människor ♥ ♥ ♥ som delar intresset för att träna - i det här fallet för högintensiv träning som tabata-intervaller ;-) #viärlitegalna När vi tränar på egen hand kan vi dessutom ha kafferep hur mycket vi vill utan att coachen tycker vi ska träna hårdare istället #detskavararoligtockså

Idag fick jag vara "reseledare" och därför började vi med dom onda och nyttiga övningarna ;-) Ländryggsresningar, 10 fria, 10 med 5 kg vikt och 10 fria, i ett sträck, gånger 2 #aouch #bordegöradenoftare, det alternerade vi med kafferep #såklart och 30 vadpressar på 40-ish kilo i benpressen. Dom bränner bra. Väldigt bra. #integlömmastretcha. Ländryggen behöver jag träna dels för min hållning men också för att öka rörligheten och smidigheten, jag är fortfarande förhållandevis stel där och ska jag upp i brygga så får jag ligga i lite ;-) Vadpressar ger spänst vilket ger hopp på låda #fokuspåmålet.

Sedan gjorde vi en väldig massa intervaller med fokus på core. Första vändan hade vi 45 sekunders intervaller med 10 sekunders vila, 3 övningar, 2 varv. Sedan upprepade vi det med 40 sekunders intervaller och 30 sekunders sista vändan. Totalt 18 intervaller alltså. Får vi inte träningsvärk av det blir jag faktiskt lite sur ;-)  Core är väl kanske inte det roligaste i världen att träna, men gör man det tillsammans och varierar övningarna och lägger på intervalltänket så blir det i alla fall ganska uthärdligt ;-) Det är ju väldigt nyttigt, har jag hört ;-)

Sist körde vi 3 omgångar med tabata, totalt 12 minuter alltså. Inte helt in i väggen idag för min del men vid det laget hade jag inte mycket energi kvar i kroppen (tränade på bara kaffedrink idag) så jag ger mig själv godkänt ändå. #klapppåaxeln. Kroppen måste lära sig använda lite mer svåråtkomlig energi om den där fettprocenten ska ner ;-)

Lite kickar på säcken - såklart ;-) och lite stretch och sedan hade vi varit där i två timmar och det kändes som det räckte för idag #haha

Tack för ett grymt bra pass tjejer!

2 kommentarer:

  1. Jag ligger här i soffan och väntar på att träningsvärken ska komma haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag ska äta dubbel dos magnesium ikväll så kanske jag slipper vadkramper i natt :-D :-D

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina