Här kommer några varianter på mjölk- och vetefria plättar
Bananplättar:
1 banan
1 ägg
1 msk mandel- eller kokosmjöl
1 tsk fiberhusk /psylliumfröskal
Mosa bananen med en gaffel, kläck ner ägget och rör runt, lägg till mandel- eller kokosmjöl och sedan fiberhusk/psylliumfröskal, låt stå 5 minuter så smeten sätter sig. Grädda plättarna som vanligt och servera med valfria tillbehör.
Boveteplättar - Blinier
2,5 dl bovetemjöl
6 dl vatten eller växtmjölk
2 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker (kan uteslutas men då blir dom lite mindre bruna i färgen)
Blanda ihop ingredienserna och stek i plättjärn eller grädda i våffeljärn!
Amerikanska pannkakor (funkar som våffelsmet också)
3 dl rismjöl
2 dl potatismjöl
2 msk socker (valfritt)
1 msk psylliumfröskal (eller fiberhusk)
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Blanda alla ovan torra ingredienser noga, tillsätt sedan
2 ägg
4 dl växtmjölk
3 msk smält smör
Äppelplättar (från Mekto Ganic "Bröd och kakor")
2 dl bovetemjöl
1 msk pofiber
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
3 dl växtmjölk
4 ägg
1 rårivet äpple
1 msk kokosolja
Rör ihop alla torra ingredienser, vispa ihop med mjölken och äggen (ta lite mjölk i taget). Låt stå coh dra 10 minuter. Rör ner rårivet äpple och kokosolja (smält den i pannan om den är fast). Stek plättar (eller pannkakor) som vanligt.
Mmm... ska provas, älskar pannkakor!
SvaraRaderaDom amerikanska är hur goda som helst! Har du inte rismjöl så kom och hämta, jag har en 25-kilossäck i källaren :D
Radera