tisdag 5 januari 2016

PT-pass # 42 Gamla övningar med twist, och en filmad core-utmaning

Dagens pass skulle man kunna säga var en slags samba-variant på gamla favoriter - och jag behöver mer samba i mitt liv så go-for-it :-D  Anlände till gymmet lite otaggad och uppvärmningen var allt annat än engagerad och under passet hade jag några yrselattacker som säkerligen orsakades av för lite kolhydrater i kroppen, men jag ger mig inte, den får vänja sig vid att kolhydrater får man EFTER passet inte före ;-) #detgårattläragamlahundarsitta.

Nåväl, för någon vecka sedan fick jag en tagg i mitt Facebookflöde av en vän med texten "nästa utmaning?" - och när jag tittade på filmen så såg det verkligen inte omöjligt ut alls så jag bad Gustaf om att vi skulle prova (han höll med, inte alls omöjligt!). Så, I give to you, "amazing core strength" #haha #interiktigt


I filmen jag fick gjorde tjejen övningen ganska mycket fortare och ganska många fler repetitioner, men jag kommer dit ;-) Och jag ser att jag - som vanligt - slarvar med min huvudposition i armhävningen och att jag behöver komma lite högre i peaken, det är fördelen med att filma ibland, det blir tydligt vad man behöver justera! Det här var en kul övning - och för några månader sedan fixade jag inte ETT peakdrag ens så jag vet ju att det går att göra stora framsteg på kort tid! #icandoit

Efter den har lilla "uppvisningen" så körde vi "samba"-axlar, dvs axelpress där jag skulle "skaka" vikten samtidigt som jag gjorde övningen, det blev en core-utmaning det också vill jag lova! Samma variant på utsida axel och framsida. Sedan gjorde vi samba-chins #haha #börjadeanaoråd, dvs jag fick dra mig upp åt vänster och höger istället för rakt fram och sedan också upp - åt sidan - tillbaka - ner. Det skulle kunna vara så att jag får träningsvärk på helt nya ställen nu #noshitsherlock. Därefter bänkpress men inga maxlyft idag, däremot en samba-variant även här! Jag tror jag hade 35 som maxvikt idag. Vi gjorde också helt vanliga knäböj #whut? i smit-en, 20 kilo lastade han på då, gick bra, inga knän som bråkade idag. Några fler core-övningar, väldigt trött i core och ländrygg så det blev bara lite grann. Såklart en rejäl cardio-genomkörare som avslut ;-) 2x1 minut på ski-erg sedan tabata-intervaller med axelpress, knäböj med kettlebells, kick på mits och slag på mits. Pjoooo. Sjukt nöjd över att ha hittat glädjen trots otaggad start och vilken tur att jag har en PT som bara lassar fram nya roliga övningar hela tiden. Med tanke på att detta var vår 42a timme tillsammans och jag hittills inte haft ens lite tråkigt en enda gång så är det fet tumme upp till honom! 

Short Summary in English: Started my PT training session today with a core challenge I received from a friend (video clip above), even though I need to correct some of my technique I am proud that I manage to do the exercise! Then we did sort of a "samba" variation of shoulder presses where I "shook" the weight up and down, seriously much harder than normal! Pull-up sideways and travelling from side to side - assisted of course ;-) Bench press, also with the samba-twist then followed some squats and we rounded the session of with cardio intervals. My PT is really good at finding fun and challenging exercises and even though this was my 42nd session none of them have been other than amazingly fun! 

2 kommentarer:

  1. Det såg ju kul ut, måste prova! Du ser stark ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var faktiskt jättekul! Jag orkade 3 varv, men jag ser ju på filmen att jag behöver korrigera tekniken lite i armhävningen, det är där jag är svagast!

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina