söndag 3 januari 2016

Recept: Bovetecrunch

Min bovetecrunch gör jag så här:

Blötlägger 1 påse Kung Markattas hela bovete i minst 4 timmar, gärna över natten, sköljer flera gånger.

Sedan smälter jag 3-4 matskedar kokosolja och blandar ner smaksättning

  • Alt 1: 1 msk kanel och sedan typ 1 tsk av kardemumma och ingefära och  lite vaniljpulver
  • Alt 2: 3 msk carob-pulver
  • Alt 3: 1 msk macca-pulver och 1 msk kanel
  • Eller precis vad du själv gillar!

Har jag äggvitor så blandar jag sedan ner 1-2 av dessa för lite extra protein men det är ju helt valfritt :-) 

Sedan vänder jag ner bovete (väl avrunnet) i min kokosolja och blandar väl.

Sedan torkar jag helst bovete på låg temp i 8-10 timmar, alltså ca 60-75 grader men ibland har jag mer bråttom och det funkar med upp till 175 grader också, då tar det nån timme och blir mer rostat än torkat. 

När det är klart kan du blanda med vad mer du vill, t.ex. rostad kokos, nötter/mandlar, torkad frukt osv. 

2 kommentarer:

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina