Det har varit mycket kanelbullar idag - inte för mig då, jag gav upp att försöka skapa nåt slags kanelbulle när jag inte äter vete, inte mjölk och inte socker, blir ju bara kanelen kvar då #haha #litefattigt. Men så ramlade jag över ett recept hos Ida Berg som i sin konstruktion liknar det jag har när jag gör "chokladmuffins" och med lite modifikation skulle det nog kunna fungera, med lite extra protein i skulle det bli ett fullgott mellanmål till och med!
Idas recept hittar ni på länken ovan, nedan det jag tänkte jag skulle prova lätt modiferat då:
Recept deg:
1 msk fiberhusk
1 dl iFraiche
4 ägg
1,5 tsk bakpulver
3/4 dl kokosmjöl
2 msk sacha inchi protein
1 dl iFraiche
4 ägg
1,5 tsk bakpulver
3/4 dl kokosmjöl
2 msk sacha inchi protein
Fyllning: Smör, kanel, rivet äpple
Gör såhär:
Vispa ägg till fluffigt, vänd ner torra ingredienser, kavla/tryck ut mellan bakplåtspatter, lägg på fyllning, rulla och dela och grädda ca 10-13 min i ugnen på 200 grader.
Vispa ägg till fluffigt, vänd ner torra ingredienser, kavla/tryck ut mellan bakplåtspatter, lägg på fyllning, rulla och dela och grädda ca 10-13 min i ugnen på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina