lördag 17 oktober 2015

Hey- It´s legday! Again! Och alla rekord räknas även dom små! #tvåhundratiokilo

Två nöjda starka tjejer med nysatta benpressrekord! 

Hade benpassdejt med Emelie i gymmet idag, superroligt hade vi! Igår snöade jag ju in på den där pistolsquat-en så med råd från en vän så körde vi den som trx-övning - å jädrar va tungt OCH flåsigt! Alltså  r e s p e c t  till er som kan göra en sån unassisted! Fast vi började inte där utan i liggande benpress och mitt mål var att slå mitt PB idag - och det gjorde jag! #allarekordräknas Setet i benpressen såg ut så här:

8x100, 8x140, 8x160, 6x180, 4x200 2x205 2x210
Total lyft vikt 5910 kilo!  

Näst gång ska jag ta 220!

Vi körde squat (3x10 17kg+stång) och lårcurl (49,5+4,5 3x8) som tunga övningar och sedan 10 per ben pistolsquats i trx följt av vadhopp i trx-en som en 4-minuters tabata. In-och-utssida lår i trx, hamstrings med pilatesboll. Flygplan med vikt på balansplatta och sist ett set pistolsquats till.

Avslutade med tabata 8x25 sekunder. Och att fem sekunder kan vara så evighetslånga är svårt att förstå men det är dom när kroppen tror den ska göra 20 och man ger den en örfil och kör 5 till då är det tungt, riktigt tungt. Kroppen svarade lite bättre idag och jag fick upp pulsen nåt snäpp till men fortfarande är kroppen lite seg - kanske inte jättemärkligt efter ett entimmes tungt benpass, men ändå #aldrignöjd #kanochvillmer

Superpepp att köra med Emelie idag - även om våra mål är lite olika så kan man ändå pusha och peppa varandra och snacka lite skit mellan seten. Och jag är sjukt nöjd över ännu ett rekord!

Short summary in english: Had a date with a friend at the gym today and we did a complete leg workout. Started with leg press and I actually did a personal best today, 210 kilos! We also dit leg curls, assisted pistol squats, squats, hamstrings, calfs and some tabata-intervals. So very happy with my PB and that I totally pushed 5910 kilos in the legpress. 

2 kommentarer:

  1. Ja men du är sjukt stark i benen!! Jag ska kötta ben så jag kommer ikapp =) Är mest trött i vaderna nu, men så himla gött! Jättekul pass!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså "sjukt stark" kanske är en liiiiiten överdrift men jag har ju inte prioriterat bort benträningen till förmån för chins ;-) som vi ju säger - man kan inte få allt på en gång :-D Kul om jag lyckats väcka nåt i dig som gör att benträningen blir lite roligare ;-) :-D Vi kör igen snart - eller hur?

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina