söndag 6 december 2015

Fröknäcke med jultouch - pepparkakor och saffran



Jag ville göra nåt till mig själv att äta istället för lussekatter och pepparkakor. Tänkte att fröknäcke borde kunna anpassas och se, det gick ju utmärkt!

Pepparkaksknäcket är helt utan mjöl, bara frön, olja, vatten, mandelmjöl, pofiber, salt och fiberhusk. Det krävs rejält med kryddor för att få fram smak, jag hade ungefär dubbelt mot vad en lika stor vanlig pepparkaksdeg hade haft (ca 3 msk kryddor totalt till receptet jag länkar till ovan).

Saffransknäcket är ett majsmjölsfröknäcke (2 dl frön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl kokosolja, 2,5 dl vatten, 1 msk fiberhusk, salt, 1 pkt saffran) och så använde jag proffsbagarnas saffranshemlis och blötlade saffranet i vit sprit en timme.

Jag tänkte servera Saffransknäcket med fikonmarmelad och Pepparkaksknäcket med ost :-)

2 kommentarer:

  1. Åh jag gjorde faktiskt också knäcke med pepparkakssmak igår! Sjukt gott med lingonchiasylt till!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. funderade på att göra nåt på granatäpple faktiskt men lingon låter ju också supergott!

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina