måndag 27 april 2015

PT-pass #5 - Där jag tar tillbaka allt jag sagt om mästarnas mästare och favvobyxorna passar igen!

Idag fick jag ett sms av PT-Gustaf som sa att jag skulle "ställa in huvudet på ett lite mer flåspass" och ett "roligt jobbigt pass". Han hade rätt. Väldigt rätt, väldigt flåsigt och väldigt jobbigt :-P  Jobbigt så där så det nästan svartnar för ögonen, så man är lätt yr och illamående och om nån skulle fråga vad två gånger två är så kan man inte för sitt liv svara eftersom kroppens alla resurser går åt till att pumpa runt blodet i kroppen! Roligt för att jag kan så mycket mer än jag tror och för att övningarna är varierade och utmanande!

Det gav mig tankar kring hur sporter som skidskytte kräver att man behåller absolut fokus och närvaro när kroppen är toktrött, galet imponerande hur de fixar att göra det! Jag fick också minnesbilder av nån gren i mästarnas mästare där jag undrade om dom på riktigt var lite osmarta eftersom dom inte klarade ganska enkla frågor efter en fysisk bana. Nu fattar jag. Jag tar tillbaka allt -förlåt mästarna!

Programmet idag bestod av styrkeövningar i TRX-band, 2x10 av varje övning och övningar omlott och med så lite paus som möjligt. När vi kom till triceps hade jag ärligt talat svårt att fortsätta stå upp, och då hade vi inte ens börjat med konditionsträningen. #mångatankarforgenomhuvudet Som tur var fick jag inta ryggläge sedan och övningar för baksida lår och mage/ländrygg. En av övningarna ville först kroppen inte alls göra, men efter lite tysta svordomar inne i huvudet och några #komigennutjockisvisavaddukan-pepp till mig själv så gjorde jag den! #fuckyoumiffoaxel

Ni får i huvudet byta ut den där vältränade bruden mot en lika vältränad grabb ;) 


Efter en kort återhämtning väntade 3x3 tabataintervaller på stepbräda. Tabata är galet jobbigt, det är helt otroligt hur mycket flås som krävs för att hoppa över en bräda i 20 sekunder. 20! Tänk hur fort det går (förutom när du väntar på reklamen ska ta slut) - men nä, sista fem är låååånga. Men det funkar, det vet jag och det ökar också motivationen!  Fick sedan ta några gående varv i gruppträningssalen för att få ur syra ur kroppen och få ner pulsen, inte det lättaste ska jag säga men med Gustafs hjälp så går det mycket lättare, både att ta ut sig och att hitta precis rätt återhämtning, det är väl därför det här är hans jobb kan jag tänka #bratänktMarina. Avslutade med 15 minuters backintervaller på cross-trainern. Bland det jobbigaste jag gjort (i toppen med ett visst pump-pass med Lisa Hertinge, dvs fröken "din träning dina resultat" - galet duktig är hon! och dom första GritStrength-passen, också bland det tyngsta jag gjort, men kortare tid!). Skakig och matt stapplade jag iväg och fick ner en matta så jag kunde köra lite skön avslappning och lätt stretch!

När jag ikväll (4 timmar efter avslutat pass) skulle hämta en grej i tvättstugen klarade benen precis av att gå upp för båda trapporna, helt slut. Jag tror jag kommer sova galet gott i natt.

Ps: Med en rumpa som är mer bred än fyllig är det svårt att hitta träningsbyxor som är smickrande för bakdelen men jag har ett par från #betterbodies som jag tokälskar, sist kunde jag knäppa dom om jag först flyttade hela fläskpaketet ovanför linningen. Idag kände jag mig modig och tog på dem och de sitter ju som en smäck! PÅ TVÅ VECKOR. Jag är #stunnded. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina