söndag 2 oktober 2016

Kortaste gympasset hittills ;-) #100stepups

I morse frågade maken mig om jag ville träna idag. Ville? Alltså, är det söndag idag så är det träningsdag idag, har inget med vilja att göra ;-)

Rätt trött i rygg och överkropp så ben fick det bli idag. Ville prova att träna med otejpad fot så ingen gigantisk belastning, inte jättemyckt tid (40 minuter ca) så inte tid att köra en massa övningar. Då passar ju en utmaning som 100 stepups per ben perfekt, eller hur? Blir ju lite lågintensiv cardio på köpet då också.

Så, det jag gjorde idag på gymmet var 100 stepups på mellanstor låda. per ben. Jag körde dem i 10 set om 10, hundra på raken klarar jag inte ;-) Jag värmde upp med lite squathopp och även där funkade foten fint och jag blev nästan lite förvånad över vilken höjd och spänst jag fått upp! #tåhävgörsusen, Provade sedan några pistols per ben med trx-stöd och jag kommer ner i nästan 90 grader nu men så fort jag hamnar under där så klarar jag inte att hålla emot. #keepontraining.

Körde lite mage med pilatesbollen sedan, ganska oengagerat men ändå, gjorde nåt i alla fall!


2 kommentarer:

  1. Kan hända att jag antar den utmaningen :) har ingen stepuplåda att leka med, men ett trappsteg mot en altan kanske kan funka? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag körde inte mot step-bräda utan mot en sån där hög boxjumplåda, typ knähögt alltså. Så, höjd efter vad du och din kropp klarar ;-) Vanligt trappsteg eller köksstol ;-)

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina