söndag 29 maj 2016

PT-pass #56 - ett smörgåsbord av utmaningar! #äntligenmarklyftpåriktigt

Jag är visst starkare än jag tror #vadhändehär? Då är det ju tur att coachen har bättre koll på vad jag kan än vad jag har, så jag inte stannar i min utveckling. Idag kastade han fram utmaningar på löpande band! Dessutom invigde jag min morsdagspresent, ett linne från #betterbodies, mina kids vet vad deras mamma gillar :-D

Jag värmde upp med 10 minuter på bandet, blandad gång/löpning och sedan lite axelrörlighet, deadhangs, skuggboxningsknä mot spegel och slag på säck. Det där med deadhangs var kanske inte helt nödvändigt med tanke på vad Gustaf hade i kikarn för dagens pass #moahhhhh Jo, medans jag väntade så körde jag också lite chins (3 vanliga på 8 och 3 excentriska från 12) och lite stående vadpress i smit-en (20 kilo stång).

"Jag tänkte vi skulle köra skivstång idag" - alltså hur glad blir jag då? JÄTTEGLAD! Det är liksom så kul att få leka med dom stora grabbarnas och starka tjejernas leksaker! Jag fick teknikträna marklyft och frivändningar med bara stången, och ärligt det var rätt tunga frivändningar ;-) Sedan la Gustaf på en femma på varje sida och så tyckte han att jag skulle göra frivändningar med det. #herreguddetärjutrettiokilo, jag tvekade bra länge, om jag misslyckas lär jag ju ramla bakåt och slå mig. Fast jag ska inte misslyckas! Och det gjorde jag inte heller! Jag klarade den första, bommade den andra men satte den tredje. Kände mig stark som hulken! Sedan körde vi benböj i smit-en med 20 kilo extra så 40 totalt. Jag gjorde 2x5 reps #detärtungtdet. Tillbaka till marklyften nu med 20 kg på, så 40 totalt. Det var inte tungt, men jag måste ju hänga med med den stela ländryggen (som ska till osteopat-Dennis i morgon) och så grymmekul att äntligen få göra riktiga marklyft!



Sedan skulle jag göra lite bröstpressar men då gick ett fäste sönder i den maskinen så vi gjorde enhandsfrivändningar med en 8 kg kettlebell istället. Det var tungt och svårt. Dagens anekdot får bli att Gustaf såg ju att jag blev lite röd på handen där kettlebellen slår i och frågade mig om det gjorde ont, "eh, nä inte särskilt" svarade jag - "just det, du är ju en fighter nu ju" #haha #älskarsmärtanpåriktigtnu

Sedan lite med bröstträning, bröstpress i cable-cross och bröstpress med hantel. Stooooora tunga hantlar. 15 kg för att vara exakt. Första försöket så orkade jag inte alls och tyckte att jag skulle få ett par lättare "aldrig i livet" sa coachen och *harkel* jo alltså jag gjorde 5 reps med lite mer mentalt fokus #detsitterbaraihuvudet. Det som är tydligt är att jag faktiskt har betydligt sämre kontakt med bröstmuskeln än vad jag har med andra muskler. I början av den här resan hade jag knappt kontakt med nåt men nu kan jag tom flexa min bicpes ;-) men bröstmusklen, nä, den gömmer sig nånstans där inne. Dags att plocka fram den nu!

Och där var det slut. Sådär bara. Känns alltid som att vi knappt hinner börja innan det är över och nu är det ju jättelänge till nästa gång! Men jag blir så löjligt glad när Gustaf tycker att jag blivit stark #bekräftelsejunkiebigtime.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina