lördag 5 november 2016

Loving the fight! Thaiboxning startade dagen!

Med hjälp av den extra återhämtningen igår så var det faktiskt inte olidligt att gå upp klockan åtta idag, kändes toppenbra att kunna åka till thaiboxningen lite mer levande än det normala zombietillståndet som jag brukar anlända i. 

Lätt uppvärmning och sedan teknikträning a la skuggboxning, raka slag i kombo med fotarbete. #tummeuppfrånmig.

Vi körde sedan med handmitsar, benskydd och handskar idag, jag teamade med Erica och kombon var en repris från förra veckan, jab-cross-roundhouse, jab-cross-hook-roundhouse, sedan samma fast med knä. Mycket bra för mig som verkligen behöver nöta min "nya" roundhouse-kick och jag tycker jag gör framsteg, det hörs ju väldigt tydligt i mitsen när man träffar rätt! Sedan såg Erica att jag laddade min krok lite väl mycket, säkerligen eftersom jag försöker att slå den lite längre ut (på Maddes rekommendation), så med lite justering där blev den också bättre. #tackförtipsetcoachErica Ytterligare en justering var på knät, jag vill ju gärna använda det på "avstånd" eftersom "reach" är mitt bästa vapen, men lägger jag till Ericas superbra block med händerna så blir den ju ännu bättre. Jag har blivit lite väl mån om att hålla handskarna i gard så jag släpper dom inte ens när det faktiskt skulle gagna mig att släppa dom!

Det är både stimulerande och frustrerande att vara mitt i upplärningen av en sport som har så otroligt många vinklar, vrår och varianter, där det faktiskt inte finns rätt och fel utan bara olika sätt och där man förstår hur otroligt lite man kan och så enormt mycket mer det finns att lära! #tålamodärinteminbästagren

Vi fick sedan köra 2 minuter roundhouse-kickar per ben. Mycket bra. Tack Bi! 

Avslutade med lite stretch med Erica innan familjen dök upp och hämtade mig! #lyxigtvärre

PS Lite dålig respons på gårdagens träningsbingo, kom igen nu folks! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina