onsdag 16 november 2016

Då var jag introducerad i crossfitvärlden då! #crossfitgjuteriet #älskardetredan

Idag hade jag och Emelie stämt träff med Tommy som är en av ägarna till Crossfit Gjuteriet här i stan. Tommy är en riktigt skön kille med helt rätt inställning till livet och till träning :-) Vi fick först en lite allmän introduktion till hela konceptet och hur "tänket" är och hur det skiljer sig från traditionell gym/styrketräning och vi säger så här:

Ohhhh oh I like it! 

Jag är så redo för det här nu! Och det var så otroligt skönt att få jobba lite hårt igen! (även om jag inte fick komma i närheten av skivstängerna ;-) ) Vi fick börja med att träna på core-positionerna hallow och arch med och utan rock och även en där jag skulle hålla armbågarna mot knäna och klara av att "rulla upp" och Tommy drog runt lite på mig. Kände mig faktiskt jäkligt stolt över hur bra jag klarade det och det är ju tack vare allt jobb med mina inre magmuskler som jag och Gustaf lagt ner!

Sedan varianter på knäböj, och så nyttigt med lite "back to basics" - jag erkänner att jag är sjukt dålig på att göra det själv. Nyttigt som tusan! Och mina weak points när det gäller rörlighet blev löjligt tydliga.

Sedan lite deadhangs så händerna fick jobba också #älskarvalkarna, sedan nytt för oss att hänga med "hollow"-vinklingen i höften och därefter med skulderbladsaktivering. Sedan hämtade han gummiband så fick vi göra pull-ups (supinerat), jag behövde visst två ;-) Nä, pullups kommer nog aldrig att bli min paradgren men det spelar ingen roll för nu har jag så mycket annat roligt att leka med i boxen ;-)

Det här kommer bli så jäkla bra och nu har jag skrivit på så nu är jag officellt en crossfittare :-D Och det är Emelie med!!! Nu jäklar kör vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina