söndag 12 juni 2016

PT-pass # 58 - brännande underarmar, nästan tappade hantlar och massa goa skratt!

Idag var en sån där gång när det är bra att ha en PT som kan fånga upp en när man "failar" - men mer om det strax ;-)  #cliffhanger.

Jag började idag med att träna lite balans, var oerhört frustrerad igår när vi tränade high kicks och jag inte klarade att hålla balansen i isättningen med vänster, fattade inte vad jag gjorde! Så idag värmde jag upp mina stela ljumskar rejält, tränade balans och sedan gjorde jag först höger på säcken - och den är inget problem, försökte verkligen fundera på hur jag gör och sedan göra likadant med vänster, efter ett tag gick det lite bättre, när jag insåg att jag inte skulle landa tillbaka i höger stands utan istället bara landa framåt/rakt ner! Körde några sådana och kände mig nöjd över att ha knäckt koden!

Well, sedan var det min tur hos coachen och vi har gjort så mycket idag så risken är kanske att jag inte minns allt men jag gör ett försök :-D

Vi började med bröstpressar, på lutande bänk idag, och jeeezus vad det blev tungt helt plötsligt. Fick fundera rejält på vilka muskler jag använde och vad jag skulle trycka med, efter första setet insåg jag att jag tryckte till med axlarna i slutet av pressen och då alltså tappade skulderbladen, inte så fiffigt, inte så fiffigt heller att inte orka trycka upp en press och börja wobbla med hantlarna :-D då är det tur att man har en stark PT som tar hanteln i nyporna (på riktigt alltså!!) och styr upp det hela så jag slapp få den i pannan #därharjagingetblåmärkeän.

Lite utåtrotationer, bra att köra den med coachen så han kan se att jag kommer åt på rätt ställe. Fast roligaste i dag var det inte ;-) Vi körde enbenspressar (58 kg tror jag), antal reps: okänt :-D tappade räkningen, det gjorde ont som tusan i alla fall ;-)  Hakdrag med smalt grepp och sedan så briljerade jag lite i dips. "Vi började alldeles för lätt inser jag" sa coachen, så sjukt kul att kunna överraska ;-)  Vi slutade på nivå 4 där jag med liiiiite hjälp gjorde 5, då hade jag gjort sjukt många innan på alla nivåer upp dit :-D Från att med nöd och näppe ha klarat att göra tricepspressar med 1 kg till detta? Galet bra utveckling på den lilla muskeln. :-D Körde sedan rygg i en maskin - det har jag inte gjort innan, kul med variation och eftersom latsdragsstället ofta är upptaget är det ju bra att ha ett alternativ! Går ju att köra med en arm i maskin också, det är svårare - eller omöjligt -  med stång. Axelpressar med kettlebell (8kg), tungt, men kul att se mina nya fina muskler jobba :-D ;-) #löjligtstoltöverminaaxlar. Sedan en sån där "jag tror jag dör"-övning, underarmar och handleder, med 20 kg-stången, rulla rulla rulla rulla, då får man älska smärtan big time. ;-)

Vi avslutade med några core-övningar så nu får jag nog kramp i magmusklerna igen! Veckans bästa timme tog slut lika fort som vanligt - jag önskar jag vore stenrik så jag kunde göra det här varje dag!! Älskar mina pt-timmar - dom ger så otroligt mycket energi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina