söndag 19 juni 2016

PT-pass # 59 - med brinnande hamstrings och nya utmaningar #inivilovecka #handenikaklet

Elisabeth som hade PT precis innan mig sa att Gustaf var på sitt tuffaste humör idag, bra sa jag, det är precis så jag vill ha det #haha #hårdjävlaträning. Och det var ungefär det jag fick. "Du ser trött ut" tyckte coachen i slutet av passet och jo, han har ju den effekten på mig  ;-) #haha #totaltutmattadvarjegång

Uppvärming idag blev en kort tur på crosstrainern och sedan lite balansövningar, lite skuggboxning och lite lätt stretch.

Vi började med smal rodd med skivstång (den som sitter fast i ena änden så man lyfter den andra), blev många kilon på den (20?) men det fixade jag! Sedan körde vi ländryggsresningar, några med ett ben, DET var tungt! och därefter dagens mest plågsamma övning, dropset i hamstring-maskinen, började på 90 kilo, jeeezuzzz va den brände! Raka marklyft i smit-en, greppet svek mig några gånger, tillbaka till deadhang-träning med andra ord! Enbenspress, alltid en bra övning, alltid tung men numera så vobblar inte knät längre så den känns "säker" att göra! 3x8 av "finnen" (nordic hamstring) #hurjävlasvårtskadetvaradå, lätt dagens mest självförtroendeknäckande, men det är nog bra, så jag inte blir uppblåst och tror jag är nåt ;-) #fuckjante Vi gjorde en ny övning idag också, armhävning på hantlar, runda hantlar, som gärna ville rulla iväg såklart ;-) med lyft. Helt sinnessjukt tungt och svårt. Andra ronden slapp jag armhävningen så planka med hantellyft. Där fick kroppen bekänna färg vill jag lova! Till sist gjorde vi hantelpress och liggande flyes.

Gustaf o jag byggde denna kropp :-D
Kaboom! Och nu är det vilovecka! Och vet ni, jag ser fram emot det! Det är skönt att ha kommit ett par varv i den här karusellen nu, så jag vet vad som väntar, jag har börjat lära mig hur min kropp känns och jag kan bättre förstå vad den vill ha.

Nu har jag kört på i "full" fart sedan vecka 10. det är 14 veckor där jag i snitt har tränat 4,9 pass per vecka. I mitt huvud så trodde jag faktiskt att jag hade långvilat vid påsk men det ser jag ju i min excelfil att jag inte har gjort, å andra sidan så fick jag ju en rejäl formtopp för en månad sedan och det hade varit konstigt att inte "rida" ett tag på den. Så det här är faktiskt alldeles perfekt just nu!

Nu är det vila en vecka, sedan är det semester i några veckor och då är min plan att träna 2 pass om dagen, det ska bli superhärligt att få tillfälle att ägna mig åt att vårda både kropp och knopp! #ätbratränahårtdöändå

Har du något du vill att jag ska skriva om i bloggen på viloveckan så läman en kommentar så ska jag se vad jag kan få ihop!

3 kommentarer:

 1. Härligt Marina.Bra jobbat. Jag sa ju att Gustaf var tufft idag.Jag var skittrött men det gick fort över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det vi har betalat honom för liksom :-D Att göra oss tröttare än vi kan bli ;-) fast det finns ju alltid liiiiite mer ;-)

   Radera
 2. Svar: åh tack för tipset! Har blivit tipsad om just britax multitech II på Facebook att den är bra, skiljer ju inte heller jättemycket i pris..
  Vilken djungel det är.

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina