måndag 15 juni 2015

Vardagsmotion i form av cykelträning med lillebror aka intervallöpning på asfalt

Dagis stängt så jag och lillebror har chillat hemma idag. Lillebror har fram tills nu (5,5 år) cyklat på en springcykel/balanscykel och varit helt nöjd med det. Men jag tyckte det var dags att han tog steget upp till 2-hjulig trampcykel nu. Han satte sig på den, trampade iväg och kunde cykla. #hejja Lite problem med start och stopp bara ;) Nåväl, han skulle ju träna lite så han cyklade runt lite i området och ja, då fick ju jag springa jämte, ibland fick han upp farten rejält - så rejält att jag fick springa allt vad jag kunde, säger kanske inte så mycket om farten egentligen men jag tror ni ser bilden framför er: tokglad femåring cyklar järnet och småfet medelåldersmorsa flåsar järnet jämte :-D Total sträcka var ca 3 km och visst, jag sprang långtifrån hela tiden och jag pausade lite här och var men som intervallträning tycker jag nog att det i alla fall ger nästan godkänt. Tyvärr kände jag av benhinnorna ganska snabbt men dom känns okej nu igen.


Fortfarande låg motivation och skum känsla i kroppen.

I morgon är det en ny dag!

6 kommentarer:

  1. Det är superbra att ha en liten som sällskap på promenaden löpturen! När vi är ute ihop övar vi mycket på att bromsa för M cyklar ju själv (bredvid) till förskolan numera: hon kan bromsa å så går jag vidare och kommer ikapp mig! E hade jag som sällskap när jag sprang, hon fick kämpa på bra i backarna i Påskbergsskogen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å så grattis till springet! Kanske blir en löpare av dig mä? Fast den där känslan måste bort <3

      Radera
    2. Ja, bromsa ska vi träna på ;) Nu var det "springcykel"-broms, dvs med fötterna som användes mest ;) Starta var lite knöligt också. Men att gå jämte gick ju inte, han cyklar ju fort som tusan, fick flera sträckor faktiskt springa så fort jag kunde och resterande var jogging i hyfsat tempo för att kunna hålla jämn fart med honom. Blev rejält andfådd och svettig ;) men "lurade" till mig en längre paus på Motionshuset där jag bokade om min PT-tid ;)

      Radera
    3. behinnorna gör ont nästan direkt, och jag kan springa men jag springer heller 100 meter 10 gånger i max-intervaller än maler på kilometer efter kilometer....

      Radera
    4. Milla vet att hon ska kunna cykla långsamt om hon ska få följa med mig, kontrollbehov hos hennes mamma vettu... :D fast nu när vi blivit varma i sällskapskläderna (hon var ju så jäkla avis på eLi som fick hänga med mig ut förra året när jag kunde springa och har längtat efter att få följas med själv!) kan jag hålla min takt och så cyklar hon antingen framför eller bakom. Hon har blivit såpass trafiksäker att det känns okej :)

      Radera
    5. Vi får väl se när den värsta glädjeyrseln över att cykla som en stor kille lagt sig :-D Då kanske fartvinden inte är lika lockande längre, eller så är den här också född med bensin i blodet :-D

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina