fredag 1 juli 2016

Semesterpass #1 Tabata och överkroppsstyrka

Två dagars vila får räcka :-D så idag letade jag upp hotellets gym och körde ett hittepå-pass ;-)
Började med 2x4 minuters tabata med blandade småhopp, det var tungt och det faktum att gymmet inte har AC gjorde det hela extra utmanande :-P
Sedan gjorde jag det bästa av hantelutbudet och körde Bröstpress 3x10 med 10kg sedan 3x10 Latsdrag och utsida axel 3x8 med 5 kg, sist framåtlutande flyes 3x8 5kg.
Det saknas nån form av benpress så jag har skickat ett rop på hjälp till Gustaf om vad jag kan göra istället. Att mentalt klara att köra bara trx-övningar för rumpan i två veckor lockar inte jättemycket. Fanns inga skivstänger,  viktplattor eller kettlebells eller annan "riktig" gymutrustning.
Jo, och så hade jag sällskap av två yngre män som körde femtitvå varianter av bicepscurl #vaffögördepådetteviset ;-)


3 kommentarer:

 1. För mig som inte gillar gym finns det massor av idéer på vikter :D vattenflaskor, böcker från hotellets bibliotek, köpa ett sånt där långt gummiband i nån affär i närheten (om det inte redan finns såna) eller göra styrkeövningar med egna kroppsvikten bara. Inte lika flashigt som riktiga vikter, men du kan träna hemma på rummet - där ni säkert har AC - istället för i gymet? Nä det är helt enkelt enklare att dra på sig löpardojorna och sen köra ett 7-minuterspass efteråt! :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, visst kan man använda flaskor med sand i, jag ökade ju repsen nu istället det funkade, avsaknad av benpress är värre. Vi har stengolv på rummet så det är inte optimalt att träna på, inte många centimeter fritt golv heller för den delen. Jag är ju inte så brydd om värmen egentligen, så det löser sig, en liten invänjning bara. Kroppsviktsövningar gör jag ju i trx, det är bra, men jag behöver lite vikter också, för att det är roligare ;-)

   Radera
  2. Jodå, visst kan man använda flaskor med sand i, jag ökade ju repsen nu istället det funkade, avsaknad av benpress är värre. Vi har stengolv på rummet så det är inte optimalt att träna på, inte många centimeter fritt golv heller för den delen. Jag är ju inte så brydd om värmen egentligen, så det löser sig, en liten invänjning bara. Kroppsviktsövningar gör jag ju i trx, det är bra, men jag behöver lite vikter också, för att det är roligare ;-)

   Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina