onsdag 27 juli 2016

PT-pass # 63 - ett sånt där pass som gör både ont och gott!

Möttes idag av en coach med det där omisskänliga räv-bakom-örat-leendet så jag fattade att nu jäklar blir det åka av. #hållfastochnjutavresanliksom.

No time to spare så direkt på väsentligheterna. Bröstpress med hantlar. Auch. Fick "värma upp" med 12,5 kilo... i varje hand alltså. Sedan stegrade vikter, 17,5 och vad den sista var vet jag inte men det förvånar mig inte om det var 22,5.... Där fick jag ha lite styrhjälp. Fick sedan köra 12,5 igen till "fail".

Assisted pull-ups, gradvis minskande stöd, även detta till fail. Alltså, när man hänger där som en död fisk och det liksom inte GÅR att dra sig upp, helt slut. Men ändå gör man en till? Japp, kroppen gör det som huvudet tror att den kan göra, något som jag behövde påminnas om flera gånger idag. Tvivlen smyger sig på och jag tror inte jag kan och då kan jag ju inte!

Pausövning med kettlebellsvingar. Nemas problemas. Sedan ländryggsresningar där ankeln (?!) började isa, alltså den jag stukade i början av sommaren. Helskumt. Ytterligare en anledning att se till att boka en tid hos Osteopat-Dennis!

Sedan dags att köra slut på axlarna, vi provade först i axelmaskinen men min högra tyckte inte det var så bra. Vet inte varför, har ju inte känt av axeln på evigheter? Vi gick över till hantlar istället och då gick det hur bra som helst! Körde utsida, framsida och baksida. Tungt. Skönt! Jag gillar mina nya axlar massor!

Lite tricepspressar för att få andas lite ;-)

Lårcurl i maskin. Dagens ondaste. Fy FAN rent ut sagt! Men jag VET ju att jag behöver det. Lårcurl, först enbens på låg belastning sedan upp till 58 kg och därifrån dropset ner till 13 kg. Sedan enbens på 13,5. "The body achieves what the mind believes" - det krävdes banne mig allt pannben jag har för att göra dom sista repsen. Efteråt hade jag så mycket syra i vänster lår att det var svårt att gå på det. Jag förutspår liiiiite träningvärk där framåt fredag, tur det är grit då :-D

Smal rodd, även här droppset, men inte till fail. Så lite lugnare. Tack och lov!

Biceps. Alltså här fick coachen storhetsvansinne igen. Vi skulle köra "hela racket ner", alltså bicepscurls med hantlar, från 10 kilo ner till 1 kilo. Först säger han 10 reps per vikt. Det är inte ofta jag tänker att "nä vet du vad det GÅR faktiskt inte" men nu gjorde jag det, och vet ni vad? Det gick ju inte. #facepalm. När ska jag lära mig? Anyway, han ändrade till 6 reps per vikt och hjälpte mig lite men det brände redan på 9 kilo. Då är det MÅNGA kvar. Men jag gjorde det! Så, Kaffe med sugrör i morgon tror jag bestämt det blir ;-)

Ingen kan beskylla mig för att inte maxa mina pt-timmar i alla fall :-D Nånstans måste jag hitta mitt självförtroende igen för just nu tvivlar jag för mycket och låter spökena få plats. Får kanske kalla på några "ghostbusters" ;-)

EDIT 2016-07-28: När jag försökte sätta mig på huk och kände hur ont jag har i insida lår kom jag på att just det jag, det körde jag också igår!) så det saknas i passet ovan :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina