torsdag 28 juli 2016

Gymråttans revansch! Pers i marklyft! #wihooooo

Jag har intellektuellt bestämt mig för att lämna "smal" bakom mig som mål, det är ju så coolt att vara stark! Smal har jag varit förut i livet så "been there done that" - dags för nåt nytt liksom ;-) Ibland är det ändå varit svårt att inte titta på de kvarvarande valkarna och önska dem åt pipsvängen, men idag är inte en sån dag! Idag är en sån dag när jag vet att det är så mycket mer belönande att sätta pers i en "styrkegren" än att vara smal!

Messade med Linda i morse och hon kunde tänka sig att följa med till gymmet för att köra marklyft och knäböj, kände att jag dels behövde lite benträning men också få lite blodcirkulation till ryggen. Tung styrketräning kräver lite sällskap eftersom man måste se till att få sina setvilor och då är det tråååååkigt att liksom bara stå och vänta ;-)

Vi började med marklyft och värmde upp på 40 kilo där jag körde 6 stycken. (För Linda är det rena barnleken men hon var gullig nog att inte trycka upp det i fejset på mig ;-) men jag vet, hon är stark som en björn!)  Sedan ökade vi till 60 och körde 4, sedan till 70 och körde 4, 75, jag gjorde 2 reps, sedan ville Linda köra 80 och när hon gjort det tänkte jag att - äh - jag kan ju prova, vad är det värsta som kan hända liksom? Det som hände var att jag KLARADE DET! Det var ju tungt som tusan men det var ett soklart godkänt lyft. WIHOOOOO Mitt mål för i år är 90 kilo. Jag provade på det också men den var för tung, ännu. Men det är inte långt borta nu!

Sedan körde vi knäböj i smit-en, började även här på stång + 20 kilo, körde 8. Sedan ökade vi till stång + 40 och körde 4, sedan 50 och 4 reps, avslutade på 60 och 4 svintunga reps. Det är jag också nöjd med! Inga ass-to-the-grass utan mer 90 graders med fokus på knävinkling för oss båda!

45 minuter och jag är galet nöjd med dagens pass, dagens pers och dagens sällskap! Tack Linda du är en pärla!


2 kommentarer:

  1. Grymt! Grattis till ditt fina pers! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Camilla! Helt galet att jag klarade det!

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina