söndag 21 januari 2018

6:4 Om att träna mållöst!

När jag inledde den här "resan" mot ett liv utan kladdkakor i soffan så hade jag två "livsmål", att väga rimligt mycket och ha en hälsosam fettprocent och att kunna göra saker i vardagen utan ansträngning. Till det gjorde jag "som man ska" och satte upp en massa mål om antalet armhävningar, kilo i benpress och annat. Det behövdes då. Som delmål.

Nu väger jag kanske nåt kilo mer än vad jag trivs med men fettprocenten är inom normalspannet och framförallt känner jag mig stark i vardagen! Jag kan lyfta upp en 20 kilos flyttkartong på en hylla, bära  min 30kilos åttaåring utan problem och montera möbler sittandes på huk på golvet, resa och sätta mig upprepade gånger och en massa annat som jag knappt ens tänker på var ett problem förut! DET är den stora vinsten med det här.

Det jag insåg nånstans på vägen var att jag som prestationsprinsessa såklart hade nytta av mål på vägen, det hjälpte mig, men lika mycket så hade dom börjat stjälpa mig nu, jag la prestation i min träning, då försvann glädjen, jag kände mig ofta misslyckad och fick jobba mot mina hjärnspöken lika mycket som mot min kropp. Så då tog jag det aktiva beslutet att inte sätta några andra mål än "ha roligt och bli trött". Det är så jag tänker nu och det har verkligen gjort stor skillnad för mig!

Idag var det team-wod med Coach Therese på Gjuteriet och det var ROLIGT och jag blev TRÖTT (puls på 170-ish direkt efter = jag var trött på riktigt inte bara lattrött). Vi körde team om 2 där person 1 rodde och styrde bytestakten, så medans den ene rodde 10 kcl samlade den andra till 100 reps av lite olika övningar. Timecap 30 minuter. Jag och min team-kompis nådde inte hela vägen fram (vilket jag insåg redan från start, men det gör inget!).

Övningarna var:
Pullups
Front Squats
Push press
Air squats
Hand-raise pushups
(och som vi inte hann))
Hang Power Clean
Burpees

Jag hade hellre gjort powercleans än pushpressar, med tanke på axlarna, vi borde bytt där, om vi varit lite mer smarta ;-) Men det gick ändå!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina