söndag 25 september 2016

Om den mentala inställningens inverkan på resultatet - och så Jag vs Säcken :-D

45 minuter hade jag till mitt förfogade i gymmet idag, spend them wisely sa jag till mig själv. I med lurarna och med siktet inställt på marklyft körde jag lite lätt uppvärmning i nån slags triset-dropset med assisted chins, smal rodd och latsdrag. Därefter lite ländryggsuppvärmning via dom där squat-med-näsan-i-väggen och så BAM på med vikter på stången. Satte på 20 först så uppvärmning med 5 reps på 40 kilo. Sedan lastade jag på 70 kilo och gjorde 3 ganska enkla reps. På med ytterligare 10 upp till 80 (persvikt). "Det är lätt" sa jag till mig själv, "du kan" "bara dra upp den". laddade och fick upp den 20 cm från golvet och då flyger en tanke in i mitt huvud "helevete vad tung". Och ja, DÅ går det ju bara inte, den kunde lika gärna ha vägt 300 kilo, så bara att släppa den. Surade lite. Men då dök han upp nånstans i min mentala bitterhetsdimma, den där PT-n jag har tränat med. "Släpp nu alla tankar, fokusera, och bara gör det" Och så gjorde jag det och då kom den ju upp! Stången som 3 minuter innan va helt omöjig att lyfta lyfte jag! Sjukt stolt över mig själv! Väntade några minuter och gjorde ytterligare ett försök men då var jag för trött och utan nån som kan stoppa mig om jag tappar teknik så ville jag inte utmana ödet!


Nästa grej jag verkligen ville idag var att teknikträna lite boxning så jag började med skuggboxning, förvånansvärt pulshöjande så här efter 11 dagars vila :-s  #herregudliksom Sedan körde jag lite slag på säcken, raka slag och hookar, i dom raka slagen så fokuserade jag på att slå snabbt rakt fram utan att ladda med armbågen och i hookarna fokuserade jag på att få upp armbågen och vrida med kroppen. Tränade sedan lite kickar och försöker få min skadade ankel att vara med på banan igen, det går om jag gör en långsam och kontrollerad kick då kommer jag upp på tå ordentligt och kan också hålla balansen tillräckligt för att kunna vrida med höften, så jag är på G tillbaka! Hejja  mig! 

Det är lite synd att mitt gym bara har en sån här stående säck och ingen "riktig" tung säck, finns inte heller några direkta mitsar, jag har börjat fundera på att köpa egna mitsar men dom är galet dyra, men då skulle jag och Anna kunna träna lite lättare på egen hand! Får fundera på om det kan rymmas i den allmänna konkursen här hemma :-D 

Vi avslutade med 2 minuters gemensamma burpees, jag, lillebror och maken. Lillebror är förvånansvärt skillad när det kommer till kroppkontrollövningar och gjorde snygga burpees! Cross-fit-boxen nästa för honom kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina