tisdag 30 april 2019

2019:18:1 Grymmeteknikpass med power clean och push jerk!

Weightlifting idag med tema power clean och push jerk. Den första är väl en av de övningar jag känner mig tryggast i. Den andra har nån slags timing som min kropp liksom vägrar förstå 🙄 så superbra pass idag där jag fick försöka hitta den.



Först väldigt bra och noggrann teknikgenomgång med pinne/stång, där vi fick dela upp övningen i små delar och träna på varje del.



Deadlift, clean pull, clean high pull, power clean, front squat, strict press, push press, push jerk. Jag gjorde ett varv med pinne och ett med 15 kg stång.


Sedan en B-del med EMOM 10 minuter 2 PC + push jerk och här blev det tydligt hur dålig jag är på push jerk, tror nog inte det var en enda som är godkänd, på sin höjd blir det nåt slags push press med paus 🤣, men det är okej, för jag tycker det är redigt sköj med power cleans, idag också bra feedback från coach Isa att jag drar för mycket med axlarna och trycker ifrån för lite med benen, det är ju särskilt dåligt när man har dåliga axlar så... *tack och bock*

Sist en C-del
12-9-6
HpC
Lat BoB
T2B/tuck-ups

Alltså, Varv 1 är 12 hang power cleans, 12 burpees med hopp över stången, 12 tuck-ups, nästa varv 9 av varje, sista varvet 6 av varje.

Riktigt bra teknikpass som jag verkligen behövde. Stort tack Isa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina