måndag 1 februari 2016

Tre - två - ett - Då kör vi igen!

Först ett erkännande. Helt självgående är jag inte, innan idag satt jag och tänkte "men jag har ju sovit dåligt, och har lite ont i huvudet, och har jag inte lite lite ont i halsen, kanske jag ska avboka mig ändå". Men det viktigaste: Det gjorde jag inte! Jag sa istället till mig själv att "sluta gnälla nu, gå dit och gör det bästa du kan, inte tänka, bara göra!"


Det blev några kära återseenden när jag dök upp på gymmet, kändes ju som om det var flera månader sedan jag var där sist och inte fem dagar #haha #perspektivproblem. 

Måndagar är MoveIT-dagar och så även idag, coachen fortsätter med sin nya giv med ett varv och 4 intervaller per station. Ska jag vara helt ärlig så gillar jag nog två varv bättre, 4 intervaller om cirkus 30 sekunder med squathopp är det svårt att hålla pannbenent i schack för. Det blir lite tråkigt helt enkelt och då sänker jag intensiteten. 

Innan idag var jag hos Dennis Osteopat och han kollade igenom kroppen och tyckte den kändes bra och återhämtad #tackduärbästdennis! Han fixade också några stelheter och låsningar i både bröstrygg och ländrygg och kaboom så klarade jag 30 cm till i den där rörlighetsövningen! Ska tillbaka om några veckor när vi har tränat lite till, snart så! 

En övning idag var trx-rodd och då kände jag faktiskt att det krampade ihop lite i ryggen igen och jag tänkte att ops, det var nog inte så bra att inte vara jättesnäll mot ryggen så jag pausade och sedan körde jag jättelungt! Se där, jag KAN lyssna på kroppen #plötsligthänderdet. På samma sätt var det nog inte meningen att jag skulle göra några "fällknivar", ländryggen var inte alls glad för det, så jag lät bli. Men jag kände mig sjukt stark i core när jag gjorde två intervaller med cross-crawl #wihoooo och min nya rörlighet gjorde att jag med lätthet rullade högre upp än jag kunnat innan! 

Idag blev inte det där "jag-är-så-jäkla-stark-och-smidig-och-spänstig-och-mina-ben-är-tokpigga"-passet som jag lite hade väntat mig. Men det blev ett gött kafferep med nya proteinbars som återhämtningsmål efteråt, och det väger ju upp precis allt! 

2 kommentarer:

  1. Ja kafferepet är ju lite av belöningen eller hur? Och väldigt goda proteinbars till vår lilla picknick på mattorna, tack igen! Inte mitt bästa pass heller men härligt och jobbigt ändå! Körde styrka imorse och kroppen känns faktiskt inte helt återhämtad, så jobbigt att vänta på att bli frisk. Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Exakt! Du får ge det lite mer tid och om inte annat lär väl resan återhämta dig rejält :-D

    SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina