måndag 22 februari 2016

Premiär för thaiboxning i grupp - Muay Thai på Nak Muay i Varberg!

Mitt sätt att ducka den här konditionsnedgången är att göra något annat än det jag brukar, så skakar jag om både kropp och knopp på samma gång! Idag var det alltså premiär för "riktig" träning i nybörjargrupp på Nak Muay i Varberg. Jag hade sällskap av Anna #grymmasteträningskompisen och jag är väldigt glad att vi båda hade lite träning i slag och sparkar med oss in idag, hade jag kommit som helt nybörjare är jag inte säker på att jag hade vågat mig tillbaka faktiskt - det var ett tufft träningspass med många deltagare och 2 tränare. Trots det var tränaren framme flera gånger och hade flera tips och korrigeringar, och helt nytt för oss var ju att hålla mitsarna #haha, det har vi ju haft lyxen av att Gustaf har gjort innan! Men att vara mitshållare var också en rejäl träning, brände bra i axlarna vill jag lova! Känner mig hyfsat mör i rygg och armar ;-)

Passet bestod av en enklare uppvärmning med lite hopp och studs, sedan var det mitsträning med 2x3 minuter per kombination, två kombos och sedan byte av mitshållare. Det gjorde vi 4 varv tror jag. Superroligt och utmanande - särskilt för mig som har så ini bänken svårt för höger och vänster #ohjälplig. Sedan var det en variant på idioten där vi delade upp oss tre och tre, först raka slag, sedan direkt höger kick, raka slag, vänster kick. Byte. Jag och Anna fick då sällskap av en rätt vältränad kille och det var INTE lätt att hålla emot sparkarna vill jag lova, flög inte som en vante men det var inte långt borta. Dessutom sparkade han så hårt att han träffade min arm, genom mitsen #jössesliksom, så bra öm i underarmarna. Å andra sidan är det väl bara att vänja sig antar jag ;-)

Har goda förhoppningar om att foten inte blir blå den här gången, bara två mindre felträffar :-D och inga fingerstukningar heller #brajobbatmarina.

Det är ganska svårt att hålla fokus på alla detaljer i tekniken när man inte har en personlig tränare som står och hela tiden berättar, korrigerar och visar. Jag tappade bort min häl många gånger idag. Slagen tycker jag är enklast, dom sitter nog rätt bra - för att vara nybörjare alltså ;-)

Vi ska köra på onsdag också så får vi fundera på om det går att pussla ihop något resten av terminen. Dom har bara terminsavgift och jag kanske kan få ihop varannan måndag och då känns det dyrt att betala 1200 för kanske 6 gånger, då tror jag att jag får ut mer av att träna med Gustaf. Å andra sidan var det himla roligt att träna i grupp också!

Två trötta och adrelinhöga brudar som just kört sitt första Muay Thai pass! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina