lördag 18 augusti 2018

33:5 Nytt pers i knäböj! #1rm #maxat #starksomenbjörn

Alltså, älsk på gjuteriet och älsk på alla människor där, och just i dag massa extra älsk på den här fantastiskt pedagogiska och starka och kompetenta kvinna som hjälpte mig till ett nytt pers i knäböj idag! Det var mina ben som lyfte men det var hon som fick dom att göra det!

💓💓 TACK MARIE! 💓💓


För normala människor med min träningsmängd är kanske kilona i sig inte nåt att lyfta (pun intended! 😉) på ögonbrynen åt, men för mig, med min fuckade bröstrygg och därpå minimala rörlighet i axlarna, fotled som är stel av alla stukningar och därtill en trasig menisk så tycker jag nog att det var rysligt bra jobbat! Hejja mig! Nu vet jag till vart jag ska tillbaka efter operationen på onsdag!

Jag vet ju att jag gör många av dom saker som Marie också såg idag men jag har inte riktigt fått verktyg att korrigera det "sträck på ryggen" räcker ju inte riktigt när det är det jag inte kan göra! Men idag fick jag av Marie lite andra "clues" och då fick jag faktiskt lite bättre kontakt med min kropp!

Så,  så här tex.där hon bad mig trycka fram armbågarna och ihop skuldrorna och vid stången sedan tänka "böj den" (som jag redan gör i marklyft!) och vips, en förbättring (lång väg kvar, jag vet, men babysteps!!)


Fick också lite upphöjning under hälarna eftersom jag inte äger några lyftarskor (mmm, får önska mig det i julklapp!) och med rätt placering av stången (för mig!) mycket längre ner på ryggen än vad jag hade vågat göra själv så kändes plötsligt 40 kilo lätt. 40 som jag skulle tro är mitt tidigare max, i alla fall sedan Gustaf-tiden... Vi fortsatte sedan uppåt och med tillräckligt djup på nästan alla, fick göra om en så var 50 tungt men inte omöjligt så jag provade på 52,5 också och jäklar den va seg och jag gissar att det såg rent förfärligt ut 😨😇 men UPP kom den och BAM! Nytt 1 rm 52,5 kilo.

Nu är det 3 pass kvar innan operationen och sedan är det all-in på rehab av knä (och den svaga höft som orsakat menisk-skadan) och när jag ändå håller på har jag bett Mårten Hansen på MH Friskvård hjälpa mig med ett rehab-program för axlarna - det är han som försökt hjälpa mig med dom nu senast. Jag har lovat mig själv att ge det den här hösten och verkligen försöka tänka att jag gör det för att kunna bli starkare i allt annat. Just nu är det svårt för mig att komma vidare och jag börjar bli rätt less på att vara begränsad så förhoppningsvis klarar jag av att hålla mig motiverad hela hösten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina