onsdag 15 augusti 2018

33:2 En redig go ass-wodd :-D #badass #liftlikeagirl

Första arbetsdagen idag och det kändes när jag tog tag i pinnen och började mjuka upp... AUCH, en dag i princip stillasittande är inte mumma för kroppen, den saken är säker! Men till slut så kom även mina motvilliga kroppsdelar igång!



Coach Marie hade händerna fulla idag ett roligt pass, lagom svårt, lite jobbigt men inte väggen-jobbigt. Men ärligt, hur kan 16 kilo vara så tungt när man ska kliva upp och ner på en låda? Det är ungefär så mycket som jag gått ner, totalt, alltså, jag gick ju omkring med dom där 16 kilona alltid i flera år! 🤔 Well, efter att ha förklarat passet och sedan ha värmt upp så körde vi gång dagens roligheter. Vi var i par om två men inte team utan mer för att kunna samsas om utrustningen.

A) Styrka

4 RFT
8 around the world / helikoptern 1,25 kilosplatta
8 boxstep med 2 kb i frontrack (2*8kg)
8 goblet squat med kb (12 kg)
8 sidoplanka
1 minut rest

Den här var som sagt ruskigt tung i boxstep, 1,25 var nästan lite lätt men 2,5 för tungt, en svår övning att hitta lagom vikt på. Goblet squats är alltid svåra för mig, mina rörlighetsproblem gör att jag blir för framåtlutad. Sidoplanka funkade hyfsat med axlarna men det är inte en skön övning, så kan vi säga.

B) Styrka
EOMOM 12 minuter
5 x Hang Squat Clean
(alltså gör 5 lyft varannan hel minut i 12 minuter, dvs 6 set)

Jag och Hanna hade 25 kilo på vår stång. Jag cleanar ju mycket mer än så men detta är en helt annan övningar där man sätter sig under stången istället för att använda moment från en halv knäböj för att få upp stången. Och jag är ju som sagt dessutom väldigt svag med vikt på framsidan av kroppen. Men vi fixade det faktiskt bra. Jag tror vi båda KANSKE skulle kunnat ha lagt på en femma till. Kanske. Jo det hade vi. Man kan alltid liiiiite till. Eller hur?

C) METCON (metabolic conditioning = cardio)
12-9-5
Thrusters + hand release push ups
12-9-5
Hang clean + burpees over bar

Vi skalade ner till 20 kilo men det var faktiskt för tungt det också för att göra thrusters med så jag fick skala ner repsen här för att inte sinka Hanna för mycket, så jag gjorde 8-7-5 istället för 12-9-5 och vi hann till mina 9 hang cleans i andra delen innan timecap på 8 minuter var slut

Jag gissar att jag kommer att få liiite träningsvärk i rumpan av det här. Bara lite. Det är bra. Nu är det ini-i-kaklet tills på tisdag kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina