söndag 27 augusti 2017

Om 12 som blev 8

Söndag är ju teamwod på Gjuteriet och det är förbaskat trevligt att träna i "lag" - om man har samma ambition 😉 vilket jag och Emelie har så det är perfekt!

Idag var Therese inhoppande coach då ordinarie skadat sig... (krya på dig Marie!!!!) och då blev det ett pass av typen "12 days of..." Extremt utmanande och långa pass är det. Jag och Emelie hade nog behövt den dubbla tiden för att slutföra tror jag, inte desto mindre fick vi 30 minuter kul och varierad träning, svet i överflöd och som ni ser - rätt rufsigt hår 😂


För er icke-crossfittare kommer här då en förklaring av passet vi körde idag:

12 days är ett pass där man lägger på en övning per varv tills man är uppe i 12 övningar, det är alltså ett slags stegpass.


(suddigt på tavlan, yes, jag förklarar)

1. 100 meter löpning
2. Wall climbs (alltså "backa upp" till handstående mot en vägg, ner igen osv)
3 Clean and jerk (frivändning med axelpress)
4. Boxjumps (jag gick, litade INTE på kroppen idag och har redan sår på smalbenet efter förrförra veckans marklyft 🙄)
5. Pullups (vi skalade med gult+svart gummiband)
6. Wallballs (jag tog 3 kilo, det är inte som att det är passet inte är tungt ändå)
7. Burpees (älskar inte dom.. än.... )
8. SDHP - Sumo deadlift m High Pull. Dvs ett marklyft där man har händerna tätt i mitten på stången och sedan drar den hela vägen upp till hakan.
9. Toes to bar  (häng i stången, pendla och sätt fötterna på stången mellan händerna)
10. KB sving (vanlig swing med kettlebell)
11. Frontsquat (knäböj med stången framför kroppen)
12. Ringpushups

Well, Emelie och jag kom till 8 efter att ha dragit över time cap med ca 10 minuter sedan fick vi av tidsskäl ge upp så vi får sätta även denna på listan över woddar att göra klart "en annan gång" Den var kul. Jag hade gärna gjort klart. (Vilket några sjukt vältränade och skickliga atleter gjorde, inom time cap! 👏👏👏)

Tyvärr bråkar min axel mer än jag vill erkänna, jag fixade att få upp benen på väggen på wallclimb men jag fixade inte att klättra in med händerna då blev belastningen för hög, och om det bara gjorde ont då hade det väl varit okej men (båda nu då) dom liksom bara "ger upp" det finns ingen kraft 😭😭😭 . Morgonpass är alltid lite tyngre och efter en vecka utan träning är kroppen inte direkt samarbetsvillig så då får hjärnan jobba hårdare. Jag tycker jag gjorde det okej, jag måste lära mig brottas med mina egna spöken när det gäller prestation i träningen. Just idag gjorde jag mitt bästa av det som kroppen orkade, just idag. Good Enough så.

Nästa veckas träning i form av crossfit ser väl ungefär lika illa ut som den som gick nu men jag hoppas få in boxning på tisdag i alla fall! Det är knöligt när alla träningspass ligger så tidigt som 18, jag hade gärna matat barnen innan och sedan kunnat åka i lugn och ro men det blir svårt när jag har 1 timmes pendling hem från jobbet också. Men dom får hänga på, förhoppningsvis motiverar det dom att själva träna också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina