torsdag 1 augusti 2019

2019:31:3 Ännu mera "gymnastics" #kinderägg

Torsdagswod med coach Eva design coach Garry. Ett varierat pass, minst sagt! Jag gillar teknikgenomgång, men skulle önska mig ännu mer krispiga och smarta tips och hintar om hur man går från steg 1 till 2 till 3. Det blir lite forcerat när man ska ha teknikgenomgång OCH 5 olika små woddar i samma pass, det hinns liksom inte riktigt med då.

Det sagt så var det bra och roliga övningar idag! Det var helt enkelt som 3 pass i ett - ett kinderäggpass helt enkelt!


Först teknikgenomgång på Double Unders och Handstående. Det finns en hel del progression-videos för DU på Youtube, här är en . WodPrep har också en training guide som är fri att ladda ner: https://wodprep.com/double-unders/  .

Stegen i videon ovan är:

  1. 50 singlar unbroken
  2. Power jump - jumping without the rope (with clap), land and rebound directly
  3. Do ONE double under
  4. One DU and keep the rope spinning
  5. Do onle one single between DU
  6. 2 DU unbroken
  7. Unbroken DU 
Jag är fast på steg 5. Men jag tror att jag behöver gå tillbaka till 2 lite och träna på att landa och kunna / orka hoppa upp i andra hoppet. För det är nog där mitt problem sitter tror jag. 


Handstående är en komplicerad övning för mig, jag är för svag i bålen och i axlarna och vanligtvis klarar jag inte många sekunder med "låd"-skalning. Idag gjorde jag istället omvända där man klättrar upp baklänges, det kräver att jag inte är för trött och det inte är för många för jag tappar lätt ländryggen och då blir det ju kajko i bröstryggen och all belastning hamnar på axlarna och ja. Krasch. Men jag lyckades förhållandevis bra idag!

Efter det där körde vi 3 Woddishar

A) 3 X 4  minuter EMOM:
5/5 Pistols + 5-10 Ringrodd
10 rygglyft + callestenics plank push up (SJUKT SVÅRT)
5-10 T2B / V-ups + 4 boxjump
I den första hann jag inte många ringroddar, pistols är tungt för mig. Sedan var det ju den där plankan (händerna framför kroppen i en stjärna och sedan rakt upp... ). Jag gjorde v-ups och körde boxjumps på 45 cm.

Sedan raskt över till del
B) 6 min AMRAP
2. burpees med 180 graders hopp
2 armhävningar
2 jumping jacks
2 situps
2 handstands

Den här blev en jäkla massa upp och ner på golvet. Det hade varit bättre - när det bara är 2 reps - om det varit mer av ett komplex, alltså typ att man stannade ner i andra burpeesn och gjorde armhävningarna.

C) En ass killing AMRAP, tror vi körde 10 minuter... lite oklart...
12 KB-sving (16 kg)
7 Goblet squat (körde air squat)
5 KB-jump squat (16 kg)

Den gillade jag. och dom där jump squat-en var mumma för rumpan :-D Och jag är ju en av alla dom som gärna hade haft lite större rumpa 😜






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina