onsdag 12 juli 2017

Tränat? Självklart! Rörlig? Inte särskilt!

Ja, det finns några saker som blivit VÄLDIGT tydliga sedan jag började med det här crossfittandet. Jag är stel som en pinne. På riktigt. Jag visste ju att jag inte var någon ormmänniska precis, men ... Ofta svär jag över min orörliga kropp som inte alls vill göra dom övningar som "alla andra" (nä jag vet, men det känns så!) kan göra! Först tjurar jag lite sedan in i dimman och mantra "progress progress progress".

Efter att "knappt" ha tränat dom senaste månaderna (jag har ett årssnitt på 2,5 pass i veckan sedan nyår... för j-la uselt helt enkelt!) så är jag nu besluten att ta mig tillbaka till mina minst fem pass i veckan. För jag behöver det. För jag vill det.

Idag teamade jag med Elin, galet stark och så väldigt snygga lyft! 👍 Dagens pass var i två delar, den första mer fokad på rörlighet (mmm, just det... ), först floor press (bänkpress fast liggande på golvet), pull-ups med gummiband över ryggen och "windmill" med vridning. Jomensåatt. Den där windmill-en alltså, man har alltså en vikt på uppsträckt arm över huvudet, tittar på den och tar sedan motsatt arm nerför benet och - borde man då kunna - röra vid sin vrist. Jag kommer i bästa fall till mitt knä. Och jag vet, bröstryggslåsning, och boxning är ju inte helt mumma för rörligheten i bröstryggen så.. jag skyller mig själv och ältar i lika delar.Andra delen av passet var en "EMOM" med Marklyft, Hängande frivändningar och push-jerks (axelpress, typ). Vi hade 25 kilo på stången och ursprungligen var det 12 mark, 9 frivändningar och 6 push-jerks. På en minut. Njä... push-jerksen är svåra för mig och med 25 kilo ville jag inte riska något så jag skalade ner repsen till 6/3/1 då tog varje omgång mig ca 40 sekunder, men då fick jag koncentrera mig massor på varje PJ så jag inte tog till fel muskler och tappade bålstödet. Men det gick! Fast så svettigt blev det inte. Men det blev ett pass. Och jag hade kul! Fast jag är stel då. HAHAHHAAH


2 kommentarer:

  1. 2,5 som års-snitt är inte dåligt. Det går upp och ned. Kan dock vara bra att ha träning att fokusera på om man vill ha en trygg och stadig väg att gå om annat är tufft. Kram och kämpa på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dåligt i allmän synvinkel, nej, men åtminstone 1 pass för ltie för vad jag vill ligga på. Jag vill ha ett snitt på 3,5 minst men helst uppåt 4,2. Men jag vet varför, jag har jobbat istället för att träna och så blir det också ibland! HOppas på en liiiite rimligare höst i arbetstimmar räknat.

      Radera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina