söndag 16 juli 2017

Team-Wod inledde söndagen! #woopwoop

Min kropp protesterar högljutt över den här upptrappningen av träningsdos, det har den inget för. Har jag bestämt att jag ska träna så tränar jag. Punkt. (Men i morgon fick jag boka av pga att en persiennkille ska dyka upp i lägenheten, det var nog kanske lite bra ändå... 😳)

Vaknade runt 4 i morse och kunde inte somna om så vid 10 kunde jag ju inte direkt skylla på "nyvaken" så no mercy, fullt ös bara!

Coach Ira, som alltid gör spännande och utmanande pass, hade satt upp det här på tavlan idag!


Team om 3 (Jag, Eva och en gäst från inlandet 😃). Det kan inte finnas nån som väljer assult bike frivilligt tänkte vi och tog en rodd-maskin.. men det fanns det visst #galenpannor. 

Vi delade jämna 10-or ner till thrusters där jag inte klarade att hålla det tempot. Det kändes i självförtroendet. Jävla vristjävel helt enkelt. Jag HATAR när jag blir begränsad av en sån liten detalj, jag hatar också när jag inser hur min avsaknad av rörlighet begränsar mig. Men tydligen inte tillräckligt mycket för att göra något åt det... 🙄 🙄  

För er som inte talar flytande crossfittiska kommer här en översättning och förklaring av passet:
(i team-pass delar man som man vill, det är teamet som ska komma upp i antalet reps/kalorier, jag har alltså gjort knappt en tredjedel av nedanstående, fick lite hjälp på thrusters av mina teamkompisar)

  • 90 kalorier rodd (det finns alltså en mätare på maskinen som räknar upp hur många "kalorier" man rott)
  • 90 Marklyft med 2 kettlebells, för mig 20 kg stycket.
  • 60 kalorier rodd
  • 60 "thrusters" med kettlebell, här fick jag gå ner till 6 kg, men jag klarar inte att resa mig från huksittande med mer vikt, vristen viker in direkt och med den knät. Thrusters är alltså att man håller vikten på skulderbladen, sätter sig ner på huk och sedan, fortfarande i en rörelse, reser sig up och sträcker vikten över huvudet.
  • 60 utfallssteg med vikten på nyckelbenen. ("Front rack lunges")
  • 30 kalorier rodd
  • 30 unilaterala overhead-squats. Alltså, Squats med en kettlebell i en hand över huvudet (den andra armen för balans framåt). Den här övningen går verkligen inte alls för mig. Jag har så dålig rörlighet i skulderblad/bröstrygg att jag inte kan hålla kvar vikten rakt ovanför mig när jag sätter mig ner i huksittande utan då tappar jag den framåt och där orkar jag ju såklart inte hålla den (det är inte meningen heller). Så jag gjorde dem oviktade bara för att ta mig igenom passet. Och tjurade massor inombords. (utombords också kanske, det får teamet vittna om huruvida jag läckte.... ). 
  • 30 S2H - shoulder to Overhead. Även dom med en arm i taget. Alltså, tryck vikten från axeln och upp på rak arm, man får göra det strikt eller med push (ta hjälp av knäna), vilket man vill. 
Jag var tillräckligt trött. Vi kan säga så. 10 minuter efter avslutat pass droppar det fortfarande svett, illamåendet är kvar och mina lååååååår gör jävligt ont. Det var bra, dom har fått vila länge nog 😜 TACK Ira för ett kanonpass! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina