fredag 13 januari 2017

Om att trotsa den inre 6-åringen och göra det ändå! Fredagfys = power snatches

Power Snatches (ryck) är inte direkt min paradgren, "så bra du har du nåt att träna på" hör jag en viss PT säga. Och ja. Jag tränade på det idag, men roligaste övningen är det inte, helt enkelt för att jag suger på den. #såenkeltärdet Men min inre 6-åring vann inte idag för jag gick inte därifrån 😄  Well, Bostjan coachade bra och med den här goa tjejen jämte mig så tycker jag nog ändå att jag hade lite kul.  😁


Först världens skönaste uppvärmning, lite lugn stretch (helt galen träningsvärk från i onsdags!), inte ett enda springandes nånstans. Och ärligt alla pass där jag slipper springa är bra pass, bara därför. Jag HATAR verkligen att springa. Sedan teknik med pinne och därefter lite lugn teknik med stång.

Själva passet var uppdelat i två delar. först 15 minuter där vi skulle köra ett lyft per minut (och vila resterande minut) och under denna tid jobba oss mot vårt 1 RM. Med tanke på min usla teknik i den här övningen (och mitt ljumma intresse för att lära mig om jag ska vara helt ärlig) så satsade jag inte direkt på tungt utan mer "better safe than sorry", vi kan kalla det maskning också. För det var exakt vad det var. 😳 Men 27,5 kilo hade jag i alla fall.

Andra delen var AMRAP (as many rounds as possible) 15 minuter av:
5 power snatches
10 chest to bar (höga pullups)
15 push ups (armhävningar, och i crossfitvärlden gör man tricepsarmhävningar, typ)

Jag fick slita HÅRT med "chest to bar" som för min del i bästa fall är vanliga pullups till hakan, hade rött och grönt gummiband men jag orkar helt enkelt inte alla ändå, 5 går bra, vid 8 blir det plågsamt och den sista går inte ens att kalla en pullup. Points for trying kanske?

Hade 20 kilo i snatches och körde alla armhävningar på knä, dom var jäkligt tunga ändå... Jag har ingen aning om hur många varv jag gjorde, men jag vet att nånstans halvvägs började revbenet göra ont. Igen. Jaja. Det läker väl nångång tänker jag.

Nu har jag gjort mitt fredagsfys och DET är jag ruskigt nöjd över!

Det var bara Emelie som vågade ställa upp på bild idag ;-) Vi får väl se om jag kan lyckas få med några andra på söndag :-D #komigennugjuterietjagbitsinte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina