fredag 3 november 2017

Hey! I am back! And ouch it will be a struggle! Äntligen på Gjuteriet igen!

Ja, blogläsare och vänner, har ni saknat mig? Vad hände undrar ni kanske, jo, jobbet hände. Jag har ett jobb som ibland innebär projekt med väldigt tajta deadlines vilket betyder väldigt många timmars arbete per vecka. Jag insåg att min kropp faktiskt inte klarade av belastningen av träningen när jag sov 4-5 timmar och jobbade 15 så jag tog det kloka beslutet att istället för att ha ångest över att jag inte lyckades klämma in träning i livet som ändå blev skit för att kroppen inte pallade så pausade jag träningen. Vi är inte klara med projektet men nu känner jag att jag kan börja den mödosamma vandringen tillbaka. Och idag tog jag första steget.

Det kändes klokt att börja med ett pass för Bostjan. Kunnig, lugn, sansad, trygg. Precis det jag behöver nu så när jag nu hade en "ledig" dag (ja, jag har bara jobbat några timmar idag faktiskt!! yey!) så bokade jag mig, men ärligt det var inte utan ren rejäl portion ångest jag åkte till Gjuteriet idag.

"Genomförandemål" satte jag längst fram i pannan. Idag handlade det BARA om att genomföra ett pass. Men ändå, nånstans så blir jag sur över att jag är så svag, motar tillbaka mina tankar till "genomförande", hamnar i men VA FAN HUR JÄVLA TUNGT KAN DET VARA, mantrar "genomföra genomföra genomföra". Ja ni fattar. 🙄

Efteråt, är känslan lätt illamående, yr, ont som FAN i underarmarna och stolt. Stolt över att jag gjorde det. Jag lät inte latmasken vinna, den här gången heller.


Passet då, kul upplägg med 6 övningar, 1 minut på varje "station" (inkl förflyttning och viktändringar), 5 varv, så totalt 30 minuter. Målet var att göra 5-10 reps, jag låg mellan 5-7. Samtliga vikter var "låga" i förhållande till mina pers, dock blev jag förvånad över att jag fortfarande kunde göra femmor i bänkpress med 30 kilo, inte alla 5 varven men 3! Det har ju varit en riktig dödarövning för mina axlar innan. (Axlarna ska inte prata om idag. Jävla miffokropp). 

Efter den rundan fick vi göra "bring sally up" med sholder pressar, jag nöjde mig med 10-kilosstången idag. 🙄 Det räckte. Mer än väl. 

Avslutningsvis 4 minuter tabata med mountain climbers och burpees. Inte stark. Verkligen inte stark. Men nu har jag en baseline att jobba utifrån (2 burpees på 20 sekunder... 🙄🙄🙄 for REAL .... )

Tack Bostjan. För ditt lugn, ditt tålamod och dina genomtänka och roliga pass! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina