måndag 3 april 2017

7 marklyft 7 armhävningar 7 varv - och lite efterrätt på det! #smaskens #älskarminträning

Sen ankomst till Gjuteriet idag. men det gjorde inget för OJ så bra det kändes idag! 😋  Tidigare idag annonserade coach Tommy att dagens Wod innehöll marklyft så den ville jag ju köra, även om jag fick göra det själv ☺️ tur för mig då att coach Tommy var kvar i boxen och höll ett pass för ett gäng bollkillar så han kunde berätta vad passet var ☺️

Så här glad blir jag av att köra marklyft!


7 Marklyft
7 armhävningar (eg. handstand pushups men ja, nä, där är jag inte än 😂)
7 varv.

YEY!

Jag la på 50 kilo på stången och använde rött gummiband för att skala armhävningarn och skona axeln. Det gick hur bra som helst. Det är verkligen superbra att skala med gummiband istället för att gå ner på knä och Tommy tipsade idag om att använda lyftarplattformen att sätta bandet i. Perfekt!

Så. Jag körde mina 7 varv. Men sen var jag faktiskt inte nöjd så jag började klättra uppåt i vikter. Först la jag på 60 kg och gjorde 3 reps. Lätt som en plätt. La på 10 kilo till, 3 reps. Sista var tung. Vilade en (ganska lång) stund och bestämde mig för att lägga på 5 kg till. Gjorde 2 reps. Vilade. Funderade. Surfade lite på Facebook. Och tänkte att VA FAN! Nu kör jag! Så jag la på 5 till och var då alltså uppe i 80 kilo (90% 1 RM). Första missade jag helt. Ett FAN undslapp mig, hyfsat högljutt, och jag insåg att 2 stackars unga killar satt och cyklade - dom hade jag glömt - 🙄 Dom såg lite förskräckta ut 🙄 Men jag laddade om och nästa gång fick jag upp den. SÅ JÄVLA STOLT.

Sedan var jag lite hög på endorfiner så jag gjorde lite av varje av häng-och-kläng och toes-to-bar och ja. var allmänt lycklig en stund. Eller en lång stund. YES!


3 kommentarer:

 1. Jag hängde inte med riktigt där, hur menar du "skala"? Du kan inte visa en bild kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skala är crossfitiska för "gör övningen enklare". Så på programmet stod handstående armhävningar, men kan man inte det så gör man vanliga. Kan man inte det så tar man hjälp av ett gummiband som man spänner mellan två punkter och sedan lägger sig över. Då får man hjälp på vägen upp och kan göra en korrekt djup armhävning även om man saknar lite av styrkan. 👍💪

   Radera
 2. Aa, ok då förstår jag. Tack!

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina