onsdag 30 oktober 2019

2019:44:2 Det skulle vara lätt att ge upp nu - JÄVLA AXEL

På proggen idag - knäböj. Hur i helvete kan då axeln vara det som stoppar mig från att genomföra passet kan man ju undra. Men så var det.

Nu kan ju ingen komma och säga att jag är övertränad i alla fall, alla olyckskorpar som tjatar om ortorexi och "är det verkligen nyttigt att träna så där mycket". Nu tränar jag 2 eller 3 gånger i veckan och kroppen håller inte ändå. Så, ni kan vara tysta nu, och för all framtid. Tack.

Jag kanske ska göra som andra snart-femtioåringar och dricka vin,  bli fet och äta kakor och oja mig över artros i knäna istället?  Jag vet fan inte vad jag gjort i mitt liv som gör att karma tycker att jag förtjänar det här. Jag äter sunt, jag tränar, jag dricker iofs för mycket koffein men det är det enda giftet jag ger min kropp.

Stackars PT-Danne som faktiskt verkligen försöker, men det hjälper ju inte. Jag kan alltså inte längre hålla i skivstången bakom nacken utan att det gör så ont i axeln att jag har svårt att hantera det. Jag är på tok för smärttålig, det vet jag. Så när handen domnar, då är det dags att kliva av. Så det gjorde jag.

Det vi skulle göra var
TC 20 minuter
Back squat
6x6
5x5
4x4
3x3
2x2
1x1

Jag och Mia som delade rack började på 20 kilo på 6x6, ökade sedan till 25 på 5x5, då gjorde det ont som fan men jag bet ihop, "bara ont inte farligt". Danne coachade, tyckte jag vred handleden - det är jag ju så illa tvungen till när axeln inte kan vrida sig tillräckligt för att jag ska få grepp om stången. Gjorde ett sett med 4-or på 30 men i andra set så domnade handen och axeln helt (hade svårt 2 sista seten på 5-orna också om jag ska vara ärlig, armen domnar och det är svårt att lyfta den) så då fick jag avbryta. Säkert nån som tyckte jag var en drama queen som ramlade ihop, men helt ärligt så svartnade det för ögonen och jag hade inget annat val.

Jag var ju klar att gå hem då men Danne lät mig inte utan hämtade en bulgarian bag på 12 kilo som jag fick göra avslutande repsen med. Det var svårt att hålla i den också om jag ska vara ärlig men den har band som jag kunde fästa handen i.

Sedan en AMRAP på 7 minuter med
9 kb-sving (20 kilo)
6 lunges
3 burpees

Gjorde ont som fan i varenda rep, var mest rädd att jag skulle tappa kettlebellen faktiskt men jag lyckades hålla i den.

Gör inte som lilla tjejen på bilden - knäböj med utsläppt hår - det är som att be om skalpering... Nä, knut är det som gäller. Nån skönhetstävling är det aldrig i crossfit, tackolov.


Så, Jag ska kanske ge upp det här ändå och kalla långsamma promenader för träning istället.. Eller nåt. Fuck it liksom.

1 kommentar:

 1. Hej! 

  Vi vill tipsa om vår tjänst Blogghubb, där vi hjälper bloggare att synas. I vårt bloggflöde sammanställer vi nya blogginlägg från massvis av olika bloggare (med en kort inledning + en länk till bloggaren). Tjänsten är helt gratis, och kommer alltid att vara det.

  Om du vill att din blogg ska synas i flödet kan du följa instruktionerna här (väldigt enkel process): https://blogghubb.se/ansok 

  Med vänliga hälsningar
  Grundarna av Blogghubb

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina