tisdag 22 oktober 2019

2019:43:1 OLY-pass med grymma coach Isa

Jag trycker in så mycket träning jag kan vilket betyder att jag inte kan vara så kräsen med vilka pass jag går på, ibland händer det att jag kan gå på Isas OLY-pass på tisdagar och då går jag alltid hem med lite ny kunskap i kroppen! Tack för det!

Idag var det squat-clean and jerk som var övningen (i hemlighet liiiite glad att det inte var snatch).

Först en liten uppvärmningsrunda

3 rounds
10 kb goblet squat
10 alt. kb clean and jerk

Det är svårt att jerka kb tycker jag, blir lätt nån slags press i alla fall.

Så till teknikdel med pinne. Jag har ju lite svårt med squat-cleans eftersom jag i allmänhet har lite för dålig rörlighet för att böja med rätt djup utan att falla fram med överkroppen så idag försökte jag fokusera på att inte fuska med djupet men ändå ha en rimlig vinkel i höften. Foten kändes lugn, oväntat lugn, trodde den skulle tjafsa lite men tejp funkar fint!

Jerk var länge svårt för mig, men jag börjar få till det och idag hade jag fler rätta fotisättningar är fel, progress not perfection, eller hur?

Axeln är lugn på vägen upp men är grinig när jag tar emot vikten på vägen ner så fulade lite och vände ner den och fångade den med höften istället. Den var inte tyngre än att jag klarade det fint så.

Nå. Wod-time!

A Every 90 sek for 10 rounds
1 squat clean + 1 FS + 1 split jerk

Jag hade 20 kilo i första 4 och 25 i sista 6, lite förvånad att det gick såpass bra att både cleana och frontsquatta 25 kilo.

B) Open 15:4 Amrap 8 min
3 HSPU / Pull-ups
3 Cleans
6 HSPU
3 Cleans
9 HSPU
3 Cleans
12 HSPU
3 Cleans
15 HSPU
3 Cleans
18 HSPU
3 Cleans

Jag gjorde pushups, såklart. På knä, Det räcker gott och väl för mig. Hade 30 kg på stången och gjorde ett varv + 12 reps.

Precis lagom liten tisdagsträning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du vill kommentera med pepp eller tips eller bara säga att du har läst! /Marina